Bakan Yumaklı Sarayönü’ne geldi

Bakan Yumaklı Sarayönü’ne geldi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı birtakım programlara katılmak üzere geldiği Konya’da, 20.kez düzenlenen Tarım Fuarının ziyaret edip üretici firmaların faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı Tarım Fuarını ziyaretinin ardından Sarayönü’ne gelerek Sarayönü Belediyesi Hizmet Binası önünde Belediye Başkanı Nafiz Solak ve partililere hitap etti.

bakan-yumakli-sarayonune-geldi-3.jpg

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ziyaretlerinde Ak Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Mehmet Baykan ile Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’da eşlik etti.

Sarayönü Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak gerçekleştirdi.

bakan-yumakli-sarayonune-geldi-4.jpg

“Sarayönü’nü Konya’nın uydu kenti yapacağız”

Başkan Solak konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakanımız ilçemize hoş geldiniz. Türkiye yüzyılında daha ileri ve daha güçlü bir Sarayönü için, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe teşkilatlarımız ve büyükşehir belediye başkanımızın rehberliğinde çok güzel yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Buradan ilçem ve şahsım adına destekleriniz için teşekkür ediyorum.

Göreve ilk geldiğimiz andan beri Sarayönü’müzün Konya’mızın uydu kenti olması yolunda önemli adımlar attık. Bu adımlar içerisinde en önemlisi Sarayönü Organize Sanayi Bölgesidir. 2 milyon 100 bin m2’lik alanda kurulacak sanayi bölgemizde 119 adet fabrika kurulacaktır ve bölgemize 600’den fazla talep vardır. İçerisinde mesleki teknik okuldan, anaokul ve kreşe kadar bütün detaylar düşünülmüştür. Şu anda firmaları belirleme aşamasındayız. Firmaları belirlerken tarım ve hayvancılık bölgesi olduğumuz için bu alanda bize faydalı olabilecek firmaları esas almaktayız. Organize Sanayi Bölgemizle birlikte köyden kente değil, kentten yeniden köylere ikamet etme planını göz önünde bulundurmaktayız. Bu da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin artışına sebep olacaktır. Bu ölçekte ki bir OSB’de en az 7500 kişiye istihdam sağlanacağını belirtmek isterim.

Sayın Bakanım Türkiye’nin en gözde tarım kuruluşlarından iki tanesi Sarayönü’ndedir. Özellikle Gözlü-TİGEM içerisinde almış olduğu yatırımlarla birlikte önemli faaliyetlerini sürdürmektedir.

Doğalgazdan TOKİ konutlarına, yer altı şehrinden ulaşım ağının yenilenmesine ve gelişmesine, Millet Bahçesinden Bilgehanelere kadar onlarca eser ve yatırımı hep birlikte gerçekleştirdik. Rabbim nasip ederse daha büyük ve daha güzel projeleri ilçemizde gerçekleştireceğiz.” Dedi

Sarayönü tarımı ile ilgili de bilgiler aktaran Başkan Solak;

“Sayın Bakanım, ilçemizin toprakları çok ünlüdür. Ekilebilir arazi büyüklüğümüz 1 milyon 150 bin hektardır. Bu alanın ancak %19’u kullanılabilmektedir. Bu alanların değerlendirilmesi halinde ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağı bir gerçektir. Tarımsal üretimimizin yanı sıra, küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayımızın arttırılması konusunda ki projelerde de ilçemizin desteklenmesi gerektiğini, bölge çiftçilerimiz adına arz ederim. Sözlerime son verirken, ilçemize teşriflerinizden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi

Başkan Solak’ın konuşmasın ardandan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ve Konya Milletvekili Orhan Erdem’de birer konuşma yaparak 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.

bakan-yumakli-sarayonune-geldi-5.jpg

“Türkiye Yüzyılı'nı için, hem üçlü hem de güçlü olacağız.”

Daha sonra mikrofon başına geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşın desteğinin kendilerini gece gündüz demeden çalışmaya sevk ettiğini belirten Yumaklı, şöyle konuştu:

"Sizin bu kıymetli desteğiniz yerelden biz hükümete kadar en büyük güvencemiz. Sizler arkamızda durduğunuz sürece bizler, sizler için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmek üzere, üçlü olacağız ve güçlü olacağız. Yani hem ilçe belediyesinde hem büyükşehir belediyesinde hem de hükümette bu senkronizasyon, bu güzel işbirliği hem ülkemizin, o inşa edeceğimizi söylediğimiz Türkiye Yüzyılı için hem de şehirlerimizin dünya çapında artık belli yerlere gelebilmesi için son derece önemli. Zaten sizin bütün dünyada tanınan bir büyükşehir belediye başkanınız var."

Bakan Yumaklı ve beraberindeki heyet, daha sonra Sarayönü'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

bakan-yumakli-sarayonune-geldi-1.jpg

Ardından TİGEM Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nü ziyaret eden Yumaklı, burada büyükbaş tesisinde incelemelerde bulundu.