Bakan değiştirmek sorunları çözmüyor!

Bakan değiştirmek sorunları çözmüyor!
Son 20 yıl içinde eğitimde 15 kez sistem, 9 kez de bakan değişti. Eğitimde “Yapboz” zihniyeti devam ediyor. Sorunların çözümü, isimlerde aranıyor.Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istifa etti. Yerine ise Prof. Dr....

Son 20 yıl içinde eğitimde 15 kez sistem, 9 kez de bakan değişti. Eğitimde “Yapboz” zihniyeti devam ediyor. Sorunların çözümü, isimlerde aranıyor.

Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istifa etti. Yerine ise Prof. Dr. Mahmut Özer getirildi. Son değişiklikle beraber eğitimin yapboz tahtasına çevrildiği gözler önüne serildi. Her gelen bakan kendi sistemini hayata geçirmek isterken, ortaya bozuk bir eğitim sistemi çıktı. Sınavlarda sıfır çeken öğrenci sayısının artması ise eğitimde gelinen durumun acı özeti oldu. Sendikalar, isim değişikliğinin eğitimdeki sorunları çözmeyeceğini söyledi.

 

SON 20 YILDA EĞİTİMDE ÇOK GERİYE DÜŞTÜK

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki değişime “Gider Cemal, gelir Kemal” yorumunda bulundu.

İsim değişikliğiyle eğitimdeki sorunların çözülmeyeceğini ifade eden Yiğit, bakanların inisiyatif alamadığını, bakan değiştirmenin sorunlara asla çözüm olamayacağını söyledi.

Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sürekli sistem değişiyor. 20 yıl içinde eğitim sektörü içinden gelen tek bakan Ziya Selçuk'tu. Bir şeyler yapmaya çalışan kişi bile sistemde istediklerini yapamıyor. 20 yıl içinde eğitimde çok geride kaldık. Zihniyet değişmedikçe, gidişat daha da kötü olacak. Kalıcı bir eğitim modeli için istişare mekanizması oluşturulması şart.”

 

EĞİTİM POLİTİKALARI BEŞTEPE'DEN BELİRLENİYOR

Türk Eğitim-Sen Konya 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata ise “Pandemi sürecinde bakanlık çok yıprandı. İlk kez karşılaşılan süreçte bakan bey de çok yoruldu ve yıpratıldı. Biz bakanın her zaman eğitimci bir kişi olmasını dile getirmiştik. Ziya Selçuk bey, bu yönüyle avantajlıydı. Ciddi tecrübeleri vardı. Bakanlığa katkısı oldu, bakanlık değişimi bizim için sürpriz oldu.

Mahmut Özer bey mühendis. İşin mutfağından gelen bir kişi değil. Milli Eğitim'de bazı çevreler politikalara çok müdahale ediyor. Bunların bakanlığı yıpratmasına müsaade edilmemeli. Politikalar, Beştepe'de belirleniyor. İsim değişikliklerinden ziyade, politika değişiklikleri önemli. Biz, bunu eleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.