BABALAR GÜNÜ

Her yıl haziran ayının 3ncü pazar günü kutlanan BABALAR GÜNÜ bu yıl, 18 Haziran 2023 pazar günü kutlanacak.

Babalar Günü, haziran ayının en özel, en anlamlı günüdür. Tüm dünyada büyük bir sevgi ile kutlanan özel günlerden biridir.

BABA, otoriter bir karakter ise, duygusal kelimeleri biraraya getirmek, aslında söylenilmek istenen, içe dokunan anlamlı sözleri dillendirmek zordur. İçimizden gelen birkaç tatlı söz babamızı çok mutlu eder.

Çocuğun, özgüven ve liderlik gibi özelliklerinin gelişmesi, kendini güvende hissetmesi ve kaygılarının azalması açısından babası ile iletişimi önemlidir. Babanın varlığı çocuğun anne ile fazla yapışık olmasını engelleyerek bireyselleşmesine katkı sağlar. Babalık işlevi zorunludur. Çocuk ile anne arasında iç içe geçmiş bir ilişki vardır.

Baba, çocuk ile anne arasına girerek mesafeyi sağlar. Bu mesafe sayesinde çocuk, erkek ve kız olma kimliğini sağlıklı olarak edinir. Özellikle annenin çalışmadığı ailelerde ailenin refah ve huzurunu sağlayan, evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan babadır.

Baba otoritesinin egemen olduğu ailelerde baba, her alanda bilgi sahibi olan, her konuda görüşü sorulan, her an danışılan, onayı alınmadan hiçbir iş yapılmayan kişidir.

Babalık duyguları annelik gibi içgüdüsel ve hormonal değildir. Babayla iyi iletişim hem çocuklukta, hem de yetişkinlikte ruhsal sorunlara ve sıkıntılara karşı, ruh sağlığı üzerinde koruyucu etkisi bulunuyor.

Babanın sevgisi ve verdiği güven psikolojik olarak çocuğun kendini daha güçlü hissetmesini sağlıyor. Çocuk büyütmede babanın çok önemli bir yolu vardır. Bu yol, tek başına annelere verilecek bir görev olmamalıdır.

İYİ BİR BABA Her zaman sevgisini gösterebilmeli, çocuğa güvende olduğunu hissettirebilmelidir. Otoriter olurken hoşgörülü olması gerektiğini de unutmamalı, dengeyi kurabilmelidir. Çocuğuna her zaman vakit ayırabilmelidir.

İYİ BİR BABA Çocuğuna sahip çıkan, destek olan, ihtiyacı olduğunda yanında olan adamdır. Baba, kendi mutluluğundan çok, çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur. Adil, dürüst, çalışkan olmaya çalışan, çocuğuna helâl yollardan kazanç sağlayan iyi bir babadır.

Doğruları yaşayarak gösteren, çocuğunun gözüne bakarak dinleyen, empati kuran iyi bir babadır. Babanın, çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişiminde çok önemli bir yeri vardır. Zeka gelişimine katkı sağlar. Baba, bağımsız davranmayı, çevreyi keşfetmeyi destekleyen tutumuyla çocukta sağlam bir kişilik gelişimine zemin hazırlar.

Boşluğu hiçbir şey ile doldurulamayan sevgi ve güven kalesi babaların yokluğunda, BABALAR GÜNÜ daha bir zor geçer. Babasına olan sevgisini, özlemini dile getirmek isteyenlerin düşünceleri çok duygusaldır.

Baba öldü mü, bir insan ölmez sadece. Hayatın anlamı, mutluluk, hayaller, sığındığın, dayandığın, karşılıksız sevenin, yüzündeki tebessümün, sarıldığın rahatlığın, koskoca yürek ölür.

Baba, çınar gibidir. Meyvesi olmasa da gölgesi yeter. Bizlere veda eden tüm babaların, şehit babaların, canım babam Osman Nuri ŞAHİN'in, kayınbabam Ali BİCAN'ın mekanları cennet olsun.

Eşim, Mustafa BİCAN'ın, birtanecik oğlum Ali İlker BİCAN'ın, baba adaylarının ve tüm babaların BABALAR GÜNÜ kutlu olsun...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17