Ayağınıza alüminyum folyo sarın, o sıkıntıdan kurtulun!

Ayağınıza alüminyum folyo sarın, o sıkıntıdan kurtulun!
Son yıllarda mutfaklarda kullanılmaya başlanan alüminyum folyo, yemek pişirmekten saklamaya kadar birçok alanda tercih ediliyor. Mutfakta çok kullanışlı olan bu malzemenin bir faydası daha oraya çıktı. Peki alüminyum folyo vücudumuza nasıl bir fayda sağlıyor? İşe ayrıntılar…

Çoğunlukla yiyeceklerin, kozmetik ve kimyasal ürünlerin ambalajlanması ile endüstrideki kullanımının yanı sıra, yiyeceklerin saklanması için de kullanılan alüminyum folyonun sağlığa da faydalı olduğu bildirildi.

Birçoğumuzun yalnızca mutfakta kullandığı alüminyum folyo, birçok soruna da çözüm getiriyor. Örneğin, kış mevsiminde kaloriferlerde daha iyi ısı sağlamak için radyatörlerine üzerine alüminyum folyo koymak yeterli olacaktır. Ya da soğuk havalarda ayaklarınızın üşümemesi için ayakkabınızın içine alüminyum folyo koymak da ısınmak için iyi bir çözüm sağlayacaktır.

Alüminyum folyo, ayakları ısıtmanın yanı sıra bazı rahatsızlıkları önlüyor. Peki ayaklarınıza alüminyum folyo uygulamasını nasıl yapabilirsiniz?

Ayaklarınızı 5-7 kat alüminyum folyo ile sarmak, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde bazı soğuk algınlığı belirtilerine karşı yardımcı olabilir. Bu uygulama, yaşadığınız semptomları hafifletmeye katkıda bulunabilir.

Ayaklarınızı alüminyum folyo ile sarın ve yaklaşık iki saat boyunca nefes almasını sağlayın. Bu işlemi birkaç gün boyunca tekrarlayıp gelişmeleri fark edebilirsiniz. Fakat grip semptomlarınız 1 haftadan uzun sürerse, doktora gitmenizde fayda var.

Kaynak:HABER MERKEZİ