Araba camındaki çizikler artık sorun değil

Araba camındaki çizikler artık sorun değil
Milyonlarca araç sahibinin muzdarip olduğu camlardaki çizikleri tamir etmenin kolay bir yolu ortaya çıktı. Milyonlarca para verip değiştirmek yerine arabanızın çizilen camlarını bu kısa yolla tamir etmek artık çok kolay. İşte ayrıntılar...

Otomobillerin camları, değişen hava ve yol koşullarına göre çizilebilir. Kış mevsiminde sileceklerin donması camlarda çizikler oluştururken, bozuk yollardan camlara sıçrayan taşlar ya da tozlu camda silecekleri çalıştırmak da camları çizecektir.

Sürücülerin araçlarında en fazla önem verdiği ve dikkat ettiği unsurlardan biri olan araçlarının sileceklerinin donmasını ve camlarının çizilmesini engellemek. Bu sorunu geleneksel yöntemlerle kolayca çözmek mümkün.

araba-camindaki-cizikler-artik-sorun-degil-1.jpg

Sileceklerle ilgili sorun uzun süre kullanılan ve sıcakta ve güneşte çalışan sileceklerde de yaşanır. Silecekler cama çarpıp kırılır ve camda çizik oluşturur. Soğuk havalarda da külbütor kollarında ve yaylarda buz donar, bu da hareketli elemanların bozulmasını sağlar.

Araçlar hareket halinde iken yolda bulunan tuz, kir ve küçük toz parçacıklarından oluşan kimyasallarda bu sorunu oluşturur. Bu yaşanan sorunla birlikte camın direnci artar ve lastik aşınmasına da yol açar.

Aracınızda olan titreşimler de bir sorun olduğunun kanıtıdır.
Araç sürücülerinin sıkça karşılaştığı bu sorunlar, otomobilinizde de arızaya sebep olabilir. Aracınıza yapabileceğiniz basit bir bakımla bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

araba-camindaki-cizikler-artik-sorun-degil-2.jpg

BU BASİT YÖNTEMLERLE ÇİZİĞİ OLUŞMADAN ÖNLEYİN
Aracınıza yağlama ve yıkama yöntemi uygularsanız bu sorunu aşabilirsiniz. Bunun için silikon gresi yağı kullanabilirsiniz. Bu yöntemle çatlaklar ve yanıklar dolar ve menteşeleri kapatır. Derzleri de su girişinden korur. Aynı zamanda gres suyun yerini alır ve sıcaklık ne kadar düşerse düşsün lastik contaları donmaz.

Aracınızı yıkamak için mikrofiber bez kullanmanız gerekecek. Yüzde 40 veya 60 kıvamında da su ile amonyak çözeltisi kullanacaksınız. Kar yağışı esnasında ise sileceklerin ön camın alt kısmında bırakılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. Servis modunda kullanabilirsiniz.

Kontağınızı kapatın ve anahtarı kilidin ilk konumuna getirin. Silecekler yükselir ve bu pozisyonda kalarak problem oluşturmaz.

araba-camindaki-cizikler-artik-sorun-degil-3.png

CAM ÇİZİĞİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLİRSİNİZ
Cam çizik işlemini profesyonel bir uzmana yardımı olmadan yapmak isterseniz, aşağıdaki söyleyeceğim adımları uygulayabilirsiniz.
Mikrofiber beze veya makyaj pamuğuna metal cilasını bir miktar damlatın.

Damlattıktan sonra, çiziğin olduğu yerde dairesel hareketlerle camı silin.
Bu işlemin ardından, ıslanmış ve iyice sıkılan temiz bir bezle tekrar silin.
Bu işlemi cama zarar vermemek adına yalnızca bir kez yapmaya dikkat edin.

Kaynak:HABER MERKEZİ