Ankara kulislerini hareketlendiren iddia! Yeni parti kuruluyor

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia! Yeni parti kuruluyor
İstifalar ve parti değiştirmelerle hareketli günler geçiren siyasette, yeni bir partinin kurulacağı gündeme geldi. Kulislerde, eski siyasetçilerle halen aktif siyasette bulunan isimlerin merkez sağda yeni parti kuracağı, 3 milletvekilinin istifa için partinin kurulmasını beklediği öğrenildi

Siyasetin merkezi Ankara’da kulislere bomba gibi bir iddia düştü. Merkez sağda yeni bir parti kurulacağı ileri sürüldü.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından AK Parti’nin kan kaybetmesi ve İYİ Parti’de arka arkaya yaşanan istifalar, siyasi arenayı giderek ısıttı. ANAP, DYP ve MHP kökenli eski siyasetçiler ile halen aktif siyasetin içinde bulunan bazı isimlerin birlikte hareket ederek parti kurma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre, genel seçimlerde başlayan çalışmaların yerel seçimlerden sonra hızlandığı, Ankara’da bir ofis kiralandığı bildirildi. Kurulacak yeni partinin Mayıs ayı ortalarında ilan edilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den 3 milletvekilinin istifa ederek, AKP’ye katılacağı iddia edilmişti. Ancak kulislerde, başka bir milletvekilinin bu istifalara engel olduğu ve yeni kurulacak partide yer almaları için beklemelerini istediği konuşuluyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ