Altın kan kaybediyor!

Altın kan kaybediyor!
Orta Doğu'daki gerilimin azalması ve Fed'in faiz oranlarını yüksek tutacağına dair işaretlerin etkisiyle düşmeye başlayan altın, kan kaybetmeye devam ediyor. Dün son iki yılın en büyük düşüşünü kaydeden altın, bugün de güne kayıpla başladı. İşte 23 Nisan güncel altın fiyatları…

Ons altın, Orta Doğu'daki gerilimin azalması ve Fed'in faiz oranlarını yüksek tutacağına dair işaretlerin etkisiyle düşüşe geçti. Dün neredeyse son iki yılın en büyük günlük düşüşünü kaydeden ons altın bugün de kayıplarını sürdürdü.

Yatırımcının güvenli limanı altın, İsrail ile İran arasındaki anlaşmazlığın artacağı endişelerinin azalmasıyla pazartesi günü yüzde 2,7 oranında değer kaybederek ons başına 2 bin 300 dolara kadar gerilemişti.

Düşüş eğilimini bugün de sürdüren ons altın, dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 1 düşerek 2 bin 295 dolara gerilemesinin ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,8 azalışla 2 bin 310 dolar seviyesinden işlem gördü.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,4 azalışla 2 bin 433 liradan tamamladı. Bugün ise resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalıyken önceki kapanışının yüzde 0,7 altında 2 bin 416 lira seviyesinde alıcı buluyor.

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 190 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 690 liradan satılıyor.

Külçe altın, jeopolitik risk, merkez bankası alımları ve Çinli tüketicilerden gelen taleple desteklenen kazançlarla şubat ayının ortasından bu yana yaklaşık yüzde 16 yükseldi.

YATIRIMCILAR ABD VERİLERİNİ TAKİP EDİYOR
Öte yandan yatırımcılar Fed'i ve ABD'nin ekonomik verilerini takip ediyor.
Analistler, Fed'in politika faizini Temmuz 2023'ten bu yana son 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmasına rağmen son dönemde ABD'de açıklanan verilerin ekonomideki canlılığa işaret ettiğini anımsatarak, bu durum para piyasalarındaki fiyatlamaları da zorlaştırdığını ifade ediyor.

Para piyasalarında, Fed'in mayısta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, bankanın haziranda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 15, temmuzda yüzde 41 ve eylülde yüzde 64 ihtimalle fiyatlanıyor.

Hafta içinde yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verilerinin söz konusu fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini dile getiriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ