Akşehir’in tarihi mirasları özenle korunuyor

Akşehir’in tarihi mirasları özenle korunuyor
Konya’nın Akşehir ilçesinde, kentin köklü ve derin bir tarihe önemli eserlere ev sahipli yapmasını sağlıyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, onlarca farklı restorasyon ve imar projesiyle bu mirası gelecek kuşaklara taşıdıklarını söyledi.

Geçmişte Osmanlı Bankası olarak kullanılan tescilli yapı, Nasreddin Hoca Bellek Müzesi olarak kullanılmak üzere 5 milyon lira güncel maliyetle restore edildi. Yine ilçenin tarihi değerlerinden olan Takkasızlar Konağı 15 milyon güncel maliyetle restore edilerek, butik otel ve kafe olarak hizmete sunuldu. Atakent Mahallesi’ndeki tescilli tarihi okul binası ise restorasyon çalışmalarının ardından ilkokul olarak hizmet vermeye başlayacak.

GEÇMİŞİMİZ GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Akkaya, restorasyonların maliyeti büyük olsa da kültür mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Restorasyonlarla sadece tarihi binaları yeniden canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda Akşehir’imizin kültürel kimliğini geleceğe taşıyacak anıtlar meydana getiriyoruz. Bu projelerle hem şehrimizin tarihine sahip çıkıyoruz, hem de gelecek nesillere büyük bir miras bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte özellikle metruk haldeki yapıların dönüşümüne büyük önem verdik. Bir örnek vermek istiyorum. Akşehirli hemşehrilerim iyi bilirler. Dönüşümünü yaptığımız Rüştü Bey İş Hanı için daha önceleri “melek girmez” tabiri kullanılırdı. Vatandaşlarımızın bu şekilde adlandırdığı bir yeri, önemli ve kapsamlı bir çalışmanın ardından bugün gençlerimize hizmet veren güzel bir sosyal ve kültürel ortama çevirdik. Buna benzer daha birçok çalışmayla Akşehir’imizi ihya ettik ve etmeye devam edeceğiz inşallah."