1600 öğrenciye Kur'an Kursu verildi

1600 öğrenciye Kur'an Kursu verildi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında planlanan 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de verildi.Sarayönü ilçe merkezi ve köylerinde açılan...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında planlanan 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de verildi.

Sarayönü ilçe merkezi ve köylerinde açılan Yaz Kur'an Kurslarında 83 öğretici tarafından, 72 cami ve 5 Kur’an Kursunda toplam 1600 öğrenciye Yaz Kur'an Kurslarında eğitimi verildi.

Sarayönü İlçe Müftüsü Alattin Alğan, yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi olduğunu belirterek ; “05 Temmuz 2021 tarihinde başlayan Yaz Kur’an Kursları cami ve Kur’an kurslarımızda yüz yüze ve çevrim içi olarak yapılmış olup, 20 Ağustos 2021 tarihinde sona ermiştir. 72 cami ve 5 Kur’an kursunda 83 öğretici tarafından toplam 1600 öğrenciye ders verilmiştir. Kurs süresince pandemi kurallarına da azami dikkat edilmiştir.

Öğrencilerimizin dinimizi öğrenmelerinde yaz Kur’an kursları oldukça etkilidir. Dünya hayatında en iyi yerlere gelip, rahat yaşamalarını düşündüğümüz gibi, ölümden sonraki gerçek ahiret hayatını da düşünüp, evlatlarımıza lazım olan dini bilgilerini de öğretmek en önemli görevlerimizdendir. Evlatlarımız ve mallarımız bizler için birer imtihan vesilesidir. Hem kendimiz, hem de yavrularımızın için her iki cihanda kurtuluşa ermemizi sağlayacak bir hayatı yaşamayı amaç edinmeliyiz.

Onun için çocuklarını Kuran Kurslarına gönderen ailelere teşekkür ediyoruz. Sarayönü halkımızın kurslarımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden oldukça memnunuz.” açıklamasında bulundu.