Ziraat Odası’nda ÇKS yoğunluğu

Ziraat Odası’nda ÇKS yoğunluğu
Sarayönü’nde 2020 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları nedeniyle Ziraat Odası’nda yoğunluk oluştu.Üreticilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanım...

Sarayönü’nde 2020 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları nedeniyle Ziraat Odası’nda yoğunluk oluştu.

Üreticilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletme desteği, Yem Bitkileri desteği ve Lisanslı Depoculuk gibi desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunuyor.

Bu kapsamda üreticilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için Ziraat Odası’na ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerekiyor.

30 Haziran 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticiler Bakanlıkça uygulamada olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacak.