Yunus Çakır başkan adayı

Yunus Çakır başkan adayı
18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olana CHP Sarayönü İlçe Kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim Yunus Çakır oldu.Halen mevcut CHP İlçe teşkilatında ilçe sekreterliği görevini yürüten Çakır ocak ayında...

18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olana CHP Sarayönü İlçe Kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim Yunus Çakır oldu.

Halen mevcut CHP İlçe teşkilatında ilçe sekreterliği görevini yürüten Çakır ocak ayında yapılacak olan ilçe kongresinde başkanlığa talip olduğunu söyleyerek; “Üyesi olmaktan ve her alanında çalışmaktan da gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreci başlamış bulunmaktadır.

İlçe kongreleri sürecine girilen ve delege seçimlerinin başladığı bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına ekibimiz ile birlikte adayız. Bu süreçte delege seçilen arkadaşlarım ve tüm partililerimiz ile beraber, CHP’yi iktidara taşımak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Dürüst ve ilkeli bir siyaset yapmak için aday olduğunu sözlerine ekleyen Çakır; “1985 yılından beri Partimizin üyesiyim. Gençlik yıllarımdan günümüze kadar partimizin çeşitli kademlerinde görevler aldım. Şimdi CHP’ye yakışır bir siyaset yapmak, partimizi daha da güçlendirmek için ilçe başkanı olarak çalışmak istiyorum.

Göreve gelir gelmez yapacağımız ilk iş mevcut başkanın beceriksizliği ve yetersiz çalışmaları nedeniyle partimizden uzaklaşan küskün sosyal demokratları tekrar bir araya getirmek, gençlik ve kadın kollarını kurmak ve büyük önderimiz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin vizyonuna uygun politikalar üretmek olacaktır. Kongremizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Yunus Çakır kimdir;

1964 Sarayönü doğumlu, Sarayönü Ortaokulu mezunu, ilçede uzun süre lokantacılık yaptı, Nezir Büyükcengiz döneminde DSP ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 genel seçimlerinde CHP meclis üyesi adayı oldu. Halen CHP ilçe teşkilatında ilçe sekreteri görevini yürütüyor.