Yulaf destek kapsamına alındı

Yulaf destek kapsamına alındı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamındaki havza bazında desteklenecek ürünlerin dağılımı belirlendi. Buna göre ilçemizde ilk etapta toplam...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamındaki havza bazında desteklenecek ürünlerin dağılımı belirlendi. Buna göre ilçemizde ilk etapta toplam 9 ürünün üretimine destek verileceği açıklandı. Kalemler arasında yulafın bulunmaması üzerine harekete geçen Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, girişimleri sonucunda yulafı da destek kapsamına aldırdı.

Bitkisel üretim faaliyetlerinin planlanması, toprakların boşa ekilmemesi, üretilen ürünlerin elde kalmaması ve arz talep dengesizliğinin yaşanmaması için hayata geçirilecek bu model ile belirlenen tarım havzalarının ürün listeleri Resmi Gazetede yayınlanmıştı.

2018 sezonunda uygulanacak model kapsamında Sarayönü'nde Arpa, Aspir, Buğday, Kuru Fasulye, Nohut, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri, Dane Mısır (Damlama sulama şartıyla), Patates ürünlerinin desteklenmesine karar verildi. Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen girişimlerle yulaf da kapsam içerisine alınırken, ilçede desteklenecek ürün sayısı 10'a çıktı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında desteklenen ürünleri havzası dışında yetiştirilmesi durumunda bu ürünlere mazot ve gübre desteği ödemesi yapılmayacak. Bu hususlar göz önüne alınarak çiftçilerin 2018 yılı ekilişlerini planlamaları gerekiyor.

Etiketler :