Yöresel ürünler tesisinin temeli atıldı

Yöresel ürünler tesisinin temeli atıldı
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği kooperatif tesisinin temeli atıldı. Bir yıl içerisinde tesisin yapılarak hizmete açılması bekleniyor. Kooperatif tarafından üreticilerden...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği kooperatif tesisinin temeli atıldı. Bir yıl içerisinde tesisin yapılarak hizmete açılması bekleniyor. Kooperatif tarafından üreticilerden toplanan sütlerin bu tesiste işlenmesiyle yapılacak olan yöresel ürünler, yine bu tesiste satışa sunulacak. Proje maliyetinin 1,5 milyonu bulması bekleniyor.

Son dönemlerde önemli atılımlara imza atarak adından söz ettiren Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban’ın girişimleri ile hazırlanan yöresel ürünler tesisi projesi gelecek yıl hizmete girecek.

Tesisin temel atma töreni cumartesi günü gerçekleştirildi. Kooperatif binasının yanında inşasına başlanan tesisin temel atma törenine çok sayıda davetli katıldı. Edilen dualarla kurban kesilerek ilk beton atıldı.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Tesisimizde temel olarak süt ürünleri satışı olacak. Üyelerimizden aldığımız sütleri işleyerek peynir, yoğurt, tereyağı gibi sür ürünleri üreteceğiz. Süt satışımız da olacak. Kendi ürünlerimizin yanı sıra zeytin, tulum peyniri tamamlayıcı yöresel ürünler satışı da olacak. Doğudan batıya uzanan İstanbul yolu üzerindeki bu işetmemizin adını inşallah tüm dünyaya duyuracağız. Ne kadar hizmetimize taş koymaya çalışsalar da biz doğru bildiğimizi yapıp, üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gelecek yıl hizmete girecek

Bölgenin sütünü daha iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydeden Çoban, “Amacımız kendi doğal ürünlerimizi üretip paketleyerek satmak. Son derece modern bir tesis kuracağız. Tesisimizi idari binamızın yanına yapıyoruz. Projemizi İnşaat Mühendisi Muhammet Badem’e hazırlattık. Emeklerinden dolayı kendisine de teşekkür ediyoruz. Proje maliyetini 1,5 milyon olarak hesap ediyoruz. Gelecek yıla kadar tamamlayıp hizmete açacağız inşallah. Tesisimizin alt kısmında imalathane olacak. Üst kısmında ise satış mağazası yer alacak. Tesisimiz yapılırken bir taraftan da personel tedarikini gerçekleştireceğiz. İyi ustalarla çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Yöresel ürünlere ilgi arttı

Son dönemlerde doğal ürünlere ilginin bir hayli arttığını ifade eden Çoban, şunları söyledi: “İnsanlar artık katkılı fabrikasyon gıda maddeleri yemek istemiyor. Doğal yöresel ürünlere talep arttı. Bizde hem bu taleplere cevap verebilme adına hem de sütümüzle bir katma değer oluşturabile adına bu projeyi hazırladık. Zaman içerisinde talep nasıl şekillenir, satış miktarı ne kadar olur şu anda öngöremiyoruz ama neden bölgemizin tüm sütünü kendimiz değerlendirmeyelim. Fabrikalara pazarlayacağımıza kendimiz işleyerek sütümüze daha çok değer katarız.”