Yolun sonu hayat olsun diye…

Yolun sonu hayat olsun diye…
İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Anasınıfı-B öğrencileri "Yolun Sonu Hayat Olsun" isimli e-Twinning projesi etkinliği kapsamında; öğretmenleri Rukiye Selçuker ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.Emniyet...

İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Anasınıfı-B öğrencileri "Yolun Sonu Hayat Olsun" isimli e-Twinning projesi etkinliği kapsamında; öğretmenleri Rukiye Selçuker ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

Emniyet personeli öğrencileri trafik kurallarının önemi konusunda bilgilendirdi. Öğrenciler, farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları broşürlerin vatandaşlara dağıtılması için emniyet ekiplerine teslim etti.

Proje hakkında açıklamada bulunan Anasınıfı Öğretmeni Rukiye Selçuker, yaptığı açıklamada, “Çocuklar için yol ve trafik eğitimi son derece faydalı ve gereklidir. Çocuklar bu tür eğitimlerle kazaların ve istenmeyen durumların önüne geçmenin yanı sıra daha iyi ve düzenli bir toplumda yaşama dinamiklerini öğrenme şansını da yakalar.” dedi.

Trafik eğitimlerinin küçük yaşlarda verilmesinin önemine dikkat çeken Selçuker, “Çocuklar özellikle küçük yaşlardayken her zaman için anne ve babalarının ya da başka bir yetişkinin eşliğinde yaya ya da yolcu olarak yolları kullanır. Hem anne ve babalar hem de eğiticiler, çocuklarda yollara ve bu yollarda geçerli olan trafik kurallarına ilişkin gerekli farkındalığın oluşması için üzerlerine düşen çabayı göstermelidirler. Bu sayede çocuklar, yol, trafik ve bunlara yönelik kurallara ilişkin bazı fikirler edinmeye başarabilirler.” şeklinde konuştu.