Yol çalışmaları hız kazandı

Yol çalışmaları hız kazandı
Sarayönü Belediyesi 2018 yılı asfalt ve kilitli parke taş ile yol yapımı sezonu kapsamında birçok mahallede çalışmalarına devam ediyor.Bu yıl ilçe genelinde 30 kilometre civarında asfalt yol, 100 bin metrekare kilitli parke taş...

Sarayönü Belediyesi 2018 yılı asfalt ve kilitli parke taş ile yol yapımı sezonu kapsamında birçok mahallede çalışmalarına devam ediyor.

Bu yıl ilçe genelinde 30 kilometre civarında asfalt yol, 100 bin metrekare kilitli parke taş yol yapılması hedefleniyor. Mahallelerin ihtiyaç durumuna göre uygulamaların planlaması gerçekleştirilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, geçtiğimiz yıl 20 kilometre dökülen asfalt miktarının bu yıl yüzde 50 artışla 30 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

Kilitli parke taşı çalışmalarının bahar döneminden itibaren devam ettiğini ve asfalt çalışmalarının da geçtiğimiz haftadan itibaren başladığını belirten Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Asfalt çalışmalarına bu yıl saraç mahallemizde başladık. Saraç mahallesinde yaklaşık 2 bin metrelik asfalt yol yapımının adından Karatepe mahallemizde de 2 bin metrelik bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz." dedi.

Birçok mahallede kilitli parke taş çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü kaydeden Solak şöyle konuştu: "Ladik mahallemizde bu sezon şu ana kadar 10 bin metrekare kilitli parke taş, 8 bin metre bordür ile yol düzenlemesi gerçekleştirdik. Karatepe mahallemizde 8 bin metrekare parke taş ve 1000 metre bordür çalışması gerçekleştirdik. Yenicekaya mahallemizde 5 bin 500 metrekare kilitli parke taşı döşedik. Yine Özkent mahallemizde kilitli parke taşı ile yaptığımız yol miktarı 6 bin metrekare. Gözlü mahallemizde de 7 bin metrekare yol yaptık. Kilitli parke taşı çalışmalarımız, kış dönemine kadar devam edecek. Biz 100 bin metrekare olarak hedef belirledik ama bunun üzerine çıkmak için gayret göstereceğiz."

Kuyulusebil-Boyalı grup yolu hakkında da bilgi veren Nafiz Solak, "Kuyulusebil, Kayıören, Karabıyık ve Boyalı hattında bulunan 15 kilometrelik yıl bu yıl içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Bu yol Büyükşehir Belediyesi'nin yol ağında bulunduğu için herhangi bir tasarrufta bulunamıyoruz. Ama bizim sorumluluk alanımızda bulunan mahalle içi yollarda bu yol birçok mahalleyi bitirmeyi öngörüyoruz." şeklinde konuştu.