Yılın teması 'cami ve ilim'

Yılın teması 'cami ve ilim'
Sarayönü İlçe Müftüsü Şevket Karaca 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının 'Cami ve ilim' temasıyla başladığını belirterek, haftanın en önemli amaçlarından birinin 'Camiyi hayatın merkezine...

Sarayönü İlçe Müftüsü Şevket Karaca 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının 'Cami ve ilim' temasıyla başladığını belirterek, haftanın en önemli amaçlarından birinin 'Camiyi hayatın merkezine almak, şehirleri caminin temsil ettiği değerlerle canlı ve diri tutmak' olduğunu söyledi.

Haftayla ilgili açıklamada bulunan Müftü Karaca, "Toplumumuza manevi anlamda önderlik eden, her vesileyle toplumumuza destek olan kıymetli din görevlisi arkadaşlarımızın haftalarını da kutluyorum. 1986 yılından beri bu tarihler arası Camiler Haftası olarak kutlanıyordu. 2003 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başladı. 2011 yılından beri de Camiler ve Din Görevlileri Haftasına özel her yıl ayrı bir konu bir gündem üzerinden Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın teması cami ve ilim başlığını taşımakta.” dedi.

“Camiyi hayatın merkezine almak, şehirlerimizi caminin temsil ettiği değerlerle canlı ve diri tutmak, haftanın en önemli değerlerinden birisidir.” Diyen Karaca, şöyle devam etti.

“Cami ve ilim dediğimizde camilerin toplumu aydınlatıcı, topluma manevi anlamda rehberlik edici ve toplumu bir ve beraber bir arada tutucu fonksiyonunu daha çok vurgulamış oluyoruz. El-Cami ismi, camilerimize verilen bu isim yüce Mevla'mızın El-Cami isminden kaynaklıdır. El-Cami demek, yüce Mevla'mızın, Rabbimizin kainatın yaratıcısı ve yöneticisi olduğunu ifade ettiği gibi aynı zamanda insanları bir araya getiren gönülleri birleştiren demektir. Camilerimiz insanları bir araya getirdiği için o güzel manevi atmosferde gönülleri huzurda birleştirdiği, buluşturduğu için cami ismini almıştır. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız hayırlı ve mübarek olsun.”