Yıldız, “Banka müşterisine zulmediyor”

Yıldız, “Banka müşterisine zulmediyor”
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi çalışanları ve uygulamalarının vatandaşları zor durumda bıraktıklarını iddia etti.İlçenin tek banka şubesi olan Ziraat Bankası...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi çalışanları ve uygulamalarının vatandaşları zor durumda bıraktıklarını iddia etti.

İlçenin tek banka şubesi olan Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’nin uygulamaları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Covid-19 salgını sonrası banka içerisine tek tek alınan ve kapı önlerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ilçenin tek banka şubesine neden daha fazla bankamatik konulmadığını da sorguluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız vatandaşların tepkilerinde son derece haklı olduklarını dile getirerek devletin bankasının mudilerine zulmettiğini söyledi.

Bazı banka çalışanlarının da vatandaşa yardımcı olmak yerine oldukça lakayt çalıştığını dile getiren Yıldız; “Vatandaşların Ziraat Bankası şubesi ile ilgili şikayetlerini bizzat ben kendim de yaşadım.

Bankanın bazı çalışanları vatandaşa yardımcı olacağına aksine iş yapmamak için ellerinden geleni yapıyor. Bu şube Sarayönü’nün tek banka şubesi. Çoğu vatandaş zorunlu olarak burası ile çalışmak zorunda. Ama bu zorunluluk onlara istediği gibi davranma hakkını vermez.

Geçtiğimiz günlerde bizzat şahit oldum. Eşimin adına açtığımız hesaptan para çekmek istedik. Ama bankada para olmadığını o gün kayda alıp ertesi gün ödeme yapabileceklerini dile getirdiler.

Tepki gösterdim.  Belki öyleden sonra ya da akşama doğru para tahsilatı yapılırsa ödeme yapabileceklerini söylediler. Üstelik bunları söylerken oldukça kaba ve lakalıt tavır içerisindeydiler. Müdür beyle görüştüm uygulamalarının öyle olduğunu teyit etti.

Böyle bir şey olabilir mi. Kendi paramızla rezil oluyoruz. Acil durumda ihtiyacımız kadarını çekemiyoruz. İstediğimiz miktarda çok büyük bir meblağ değil üstelik.

Biz bunu yaşarken zorunlu olarak bankadan işlem yapmak isteyen, kredi çekmek zorunda olanlar daha nelere mazur kalıyorlar. İlçenin tek banka şubesi olmasının dezavantajlarını hepimiz yaşıyoruz. Böyle bir sorumsuzluk olamaz” diye tepki gösterdi.

Bankamatik sayısının da yetersiz kaldığına dikkat çeken Yıldız, bankaya 1-2 daha fazla bankamatik konulması gerektiğini özellikle coronavirüs salgını olduğu bu dönemde bunun daha da önem arz ettiğini de dile getirdi.