Yerli üretimi bitirecekler!

Yerli üretimi bitirecekler!
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Türkiye'nin Sırbistan'dan kırmızı et ithal eden bir ülke haline gelmesini eleştirerek, tarım ve hayvancılığın her geçen gün daha çok kan kaybettiğini söyledi....

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Türkiye'nin Sırbistan'dan kırmızı et ithal eden bir ülke haline gelmesini eleştirerek, tarım ve hayvancılığın her geçen gün daha çok kan kaybettiğini söyledi. Erdoğdu, “Kırmızı et ithalatı yerli üretimi bitirir, üreticiyi küstürür” diye tepki gösterdi.

Avrupa ile rekabet edemeyiz

İthalatın her türlüsüne karşı olduklarını belirten Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Kurban bayramından dönen hayvanların yüzde 30'unun üreticinin ellerinde kaldığını söyledi.

Üreticinin Avrupa ile rekabet etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Erdoğdu, “Üreticiyi kaybeden, her şeyini kaybeder. Yurtdışından ülkemize giren hayvanlar, yüksek fiyatlar ile alınıyor. İthalatın her türlüsüne karşıyız. Markette ve kasaplarda et fiyatları düşmedi. Besicideki hayvanların fiyatında ise yüzde 30 azalış oldu. Ülkemizde yem fiyatı pahalı. Avrupa'da bu maliyetlerin hiçbiri yok. Biz, bu şartlarda Avrupa ile rekabet edemeyiz.”

Kararı rant için aldılar

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğdu, konuşmasının devamında üreticinin belinin büküldüğünü aktararak hayvancılık ile uğraşan vatandaşları zor günlerin beklediğini ifade etti. Besicilerin ellerindeki hayvanları satamadığını kaydeden Erdoğdu, çarenin ithalat olmadığını da sıklıkla vurguladı. “Seneye hayvancılık falan kalmaz” diyen Erdoğdu, “Anlamakta güçlük çekiyoruz. İthalatta çözüm aramak, hangi akla hizmet ediyor? Hükümet ham madde ve yem fiyatlarını düşürsün. Ülkemizde yeterince hayvan var. Bakanların hayvancılık ile uzaktan yakından alakası yok. Borç, her geçen gün artıyor. Ev, tarla veya hayvanları satarak borcunu ödeyen üreticinin sonu intihardır. Yükümüz artıyor. Alınan bu karar kesinlikle rant içindir. Kendi yandaşlarını kayırmak için böyle bir karar aldılar” açıklamalarında bulundu.