Yerli malı haftası kutlandı

Yerli malı haftası kutlandı
Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu öğrenci ve velileri yaptıkları organizasyonla 'Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası'nı kutladı.Okul Müdürü İbrahim Bircan ve sınıf öğretmenleri 'Yerli malı yurdun malı herkes...

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu öğrenci ve velileri yaptıkları organizasyonla 'Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası'nı kutladı.

Okul Müdürü İbrahim Bircan ve sınıf öğretmenleri 'Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı' sloganıyla hazırladıkları kutlama programının büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

İsmet Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan, "Öğrencilerimiz, velilerinin izniyle evlerinden getirdikleri ev yapımı kek, meyve, sarma, baklava, kuruyemiş, süt, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Öğrencilerimizin farklı etkinliklerde bulunmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin özel günleri aktif olarak yaşamalarını sağlıyoruz. Bu tür etkinlikler onların farklı değerleri edinmesi için çok önemli" dedi.

Programa katkı sağlayan öğrenci velileri ise "Öğrencilerimize yönelik her yıl yerli malı hakkında etkinlikler düzenleniyor. Bugün de çocuklarımız evlerimizde hazırladığımız, tamamen yerli ürünleri getirerek burada arkadaşlarıyla paylaştı. Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli malı kullanmak hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Hem eğiten hem de çocukların eğlenmesine vesile olan yerli malı, çocuklarda paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da geliştirmektedir" dediler.

Etiketler :