Yazar kasa uygulamasında önemli gelişme

Yazar kasa uygulamasında önemli gelişme
Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğunun 2018 yılında yürürlüğe girmesine sayılı günler kala mükellefler mevcut eski nesil ödeme kaydedici cihazlarını mali hafızaları doluncaya kadar kullanabilecek.Yeni nesil...

Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğunun 2018 yılında yürürlüğe girmesine sayılı günler kala mükellefler mevcut eski nesil ödeme kaydedici cihazlarını mali hafızaları doluncaya kadar kullanabilecek.

Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımı ile ilgili bilgi veren Ensaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, yaptığı açıklamada, "Büyük işletmeler tarafından kullanılmaya başlanan ancak 2014 yılı cirosu 150 bin TL'nin altında olan esnaflar için daha önce 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacağı duyurulan yeni nesil yazar kasaların kullanımına erteleme geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımına yönelik zorunluluklar içeren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili kanuna göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olanlar ile faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan ve yol kenarı otopark hizmeti verenler haricindeki yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti getirilen mükellefler, eski nesil ödeme kaydedici cihazlarını, mali hafızaları doluncaya veya mali hafıza değişimini gerektiren durum oluşuncaya kadar kullanabilecek" dedi.

Süre sınırı yok

Eski nesil yazar kasalarını, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın, bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabileceğini anlatan Koçaş şöyle konuştu: "Bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabilecekler. Mali hafızası dolan veya herhangi bir nedenle mali hafıza değişimini gerektiren bir durumda eski nesil cihazlara yeni mali hafıza takılamayacak, bunun yerine yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunlu olacaktır. Bu durumun meydana geldiği tarihi takip eden 30 gün içinde (kalkınmada öncelikli yörelerde 60 gün) yeni nesil yazar kasaların alınması ve kullanılması zorunludur. Bu kararla esnafımız rahat bir nefes alacak. Kararın alınmasıyla esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederiz."

Etiketler :