Yatılı kurslara yangın eğitimi

Yatılı kurslara yangın eğitimi
Sarayönü'nde yatılı kız Kur'an kurslarında, talebelere yangın eğitimi verilerek tatbikat yapıldı.Eğitim, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü Merkezi tarafından verildi. Feyzi Fatma Demirpolat Yatılı...

Sarayönü'nde yatılı kız Kur'an kurslarında, talebelere yangın eğitimi verilerek tatbikat yapıldı.

Eğitim, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü Merkezi tarafından verildi. Feyzi Fatma Demirpolat Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Ladik Ahmet Hüdai Yatılı Kız Kur'an kursunda eğitim gören talebeler, temel yangın güvenliği ve acil tahliye eğitimi aldı. Tahliye tatbikatından sonra kontrollü şekilde yangın başlatılarak yangın tüpünün kullanımı ile ilgili uygulama yapıldı.

Sarayönü İtfaiye Merkezi yetkilisi Seyfettin Alakır yaptığı açıklamada, "Yapılan tatbikat eğitim niteliğindedir. Yangın ve benzeri durumlarda talebelerin nasıl hareket etmesi gerektiği ve nasıl korunacağı uygulamaya dökülüyor. Yapılacak öncelikli işler bakımından da bu tatbikatın talebeler açısından yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakacağından acil durumlarda panik yapmadan nasıl müdahale edileceği konusunda bizlere bilgi vermektedir" ifadelerine yer verildi.