Yardım aylıkları yatırılacak

Yardım aylıkları yatırılacak
Kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle oluşturulan ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Bir Nakit Sosyal Yardım Programı’ kapsamında eşi vefat etmiş, halihazırda evli olmayan kadınların yardımları...

Kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle oluşturulan ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Bir Nakit Sosyal Yardım Programı’ kapsamında eşi vefat etmiş, halihazırda evli olmayan kadınların yardımları 5 Şubat'ta hesaplarına aktarılacak.

Yardım programı ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, “Eşi vefat etmiş kadın vatandaşlar, resmi ikametgahlarının bulunduğu il/ilçe sınırları içinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapınca süreç başlıyor. Başvuruda nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmiyor.” dedi.

İki ayda bir 550 lira ödeme yapıldığını kaydeden Turan, “Yardımdan yararlanabilecek kişilerin son evli olduğu resmi nikahlı eşinin vefat etmesi gerekiyor. Eşim vefat ettikten sonra tekrar evlenenler bu yardımdan yararlanamaz. Yine SGK’lı işe başlayan bu ödemeden yararlanamıyor. Bir de hanedeki kişi başına aylık gelirin 484 liranın üzerine çıkması durumunda ödeme kesilir. 65 yaş aylığı alanlar dul maaşı alamaz. İkisinden birini tercih etmek zorunda. Herhangi bir adres değişikliği durumunda ise bağlı olunan vakfa durumu bildirip transfer işlemi yaptırılmalı. Ödemeler PTT şubeleri vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Sosyal Yardım Kartı’yla ATM’lerden çekim yapılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara yönelik yardımdan faydalanacak 32 kişinin yanı sıra 65 yaş üstü 207 muhtaç ihtiyarın yardımları da hesaplarına aktarılacak.