Yaralı atmaca korumaya alındı

Yaralı atmaca korumaya alındı
Sarayönü'nde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan atmaca, hayatını kaybetmeden koruma altına alındı.Sarayönü'nde vücuduna saçma isabet eden atmacanın vatandaşlar tarafından fark edilmesinin ardından Sarayönü İlçe...

Sarayönü'nde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan atmaca, hayatını kaybetmeden koruma altına alındı.

Sarayönü'nde vücuduna saçma isabet eden atmacanın vatandaşlar tarafından fark edilmesinin ardından Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan doğa gönüllüsü Ali İşçi ile irtibata geçildi. Vahşi avcılar tarafından vurulan atmacayı teslim alan Ali İşçi, yaralı kuşu Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma birimine teslim etti. Yaralı olan atmaca, tedavi altına alındı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından yırtıcı kuşun tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

Doğa gönüllüsü Ali İşçi, avcıların yırtıcı kuşlara karşı vicdansız davranmamalarını istedi. İşçi, "Doğaya yararından başka bir şeyi olmayan yırtıcı kuşları vurmak kime ne yarar getirir? Bu kuşların eti yenmez. Böyle avcılık olmaz. Ayrıca, yırtıcı kuşların doğadaki popülasyonu her geçen gün azalıyor. Avcılar vicdansız davranmasınlar." şeklinde konuştu.

Etiketler :