Yapılmasıyla bozulması bir oldu

Yapılmasıyla bozulması bir oldu
Sarayönü ilçe merkezi ile Konar mahallesini bağlayan 7 kilometrelik yol, yeni yapılmasına rağmen aradan geçen 5-6 ay içerisinde bozuldu. Kış girmeden dökülen asfalt, bir kışa bile dayanamadı. Büyük çukurların oluşmaya başladığı...

Sarayönü ilçe merkezi ile Konar mahallesini bağlayan 7 kilometrelik yol, yeni yapılmasına rağmen aradan geçen 5-6 ay içerisinde bozuldu. Kış girmeden dökülen asfalt, bir kışa bile dayanamadı. Büyük çukurların oluşmaya başladığı yolu kullanan vatandaşlar ve Konar mahallesi halkı, bu duruma tepki gösterdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye verilerek bir firma tarafından yapılan Konar yolu, kışı çıkaramadı. 2016 yılının yazında başlanan ve 7 milyon liraya mal olan yol, kış girmeden tamamlanarak hizmete açılmıştı. Üzerinden sadece bir kış geçen yolun belirli bölümleri bozularak çukurlar oluşmaya başladı. Yapılmasıyla bozulması bir olan yol, yıllardır Konar yolunun yapılmasını talep eden vatandaşların tepkisine neden oldu.

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "yıllardır bu yolun yapılması için çaba harcıyoruz. Daha önce tarla yolu gibiydi. Her yer çukurdu. Araçla gitmenin imkanı yoktu. Nihayet geçtiğimiz yıl yapılmaya başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleyi verdiği firma 7 milyon liradan fazla paraya bu yolu yaptı. Yazık günah değil mi? Üzerinden sadece bir kış geçti. Daha bir yılını doldurmadan yol bozuldu. Çukurlar oluşmaya başladı. Bu yolu yapanlar hadi kuldan utanmadı diyelim; Allah'tan da mı korkmadı. Dünyanın parası harcandı. Daha sağlam yapılsa olmaz mıydı. Korkarız bir kış daha geçirse bu yıl yine tarla yoluna döner. Bu yollar milletin parasıyla yapılıyor. Vebal değil mi bu? Bu yol daha çok bozulmadan bir çaresine baksınlar. Yoksa bir yıl içinde 7 milyon lira çöpe gitmiş olacak. Üç kuruş değil, beş kuruş değil, 7 milyon! Çok yazık." şeklinde konuştu.