Yağmur çiftçiye iyi gelecek

Yağmur çiftçiye iyi gelecek
Hafta sonu etkili olan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağış yetersizliği nedeni ile endişeli olan çiftçiler önümüzdeki günlerde beklenen ve verimi artıracağı düşünülen yağışlardan umutlu.Türkiye'de en fazla...

Hafta sonu etkili olan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağış yetersizliği nedeni ile endişeli olan çiftçiler önümüzdeki günlerde beklenen ve verimi artıracağı düşünülen yağışlardan umutlu.

Türkiye'de en fazla tarım alanına sahip Konya'da çiftçiler yağış bekliyor. Ovada birçok bölgede hububat ekim işlemi tamamlandı ancak çiftçi, istenilen düzeyde yağış olmaması nedeniyle kaygılı. Hafta sonu bazı bölgelerde etkili olan yağış çiftçinin yüzünü güldürürken sulu tarımın olmadığı yerlerde çiftçiler önümüzdeki günlerde de yağış bekliyor.

Türkiye'de en fazla tarım alanına sahip Konya'da çiftçiler yağış bekliyor. Ovada birçok bölgede hububat ekim işlemi tamamlandı ancak çiftçi, istenilen düzeyde yağış olmaması nedeniyle kaygılı. Sulak arazilerde ekilen ürünler sulanarak yeşertilirken sulu tarımın olmadığı yerlerde çiftçiler ürünleri için yağış bekliyor. Toprak yeteri kadar yağmur almazsa hububatın üretiminde ve veriminde ciddi sorunlar yaşanacağı belirtiliyor. Ovada kış döneminde yeterince yağış yaşandı ama mahsullerin suya en ihtiyaç olduğu dönemde yağış yetersizliği üreticileri endişeye sevk ediyor.  Meteorolojiden alınan bilgilere göre geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yağışların bu hafta da aralıklarla etkili olacak yağışların çiftçinin yüzünü güldürmesi bekleniyor.

 

KIŞ YAÄžIŞI FAYDA SAÄžLAMAZ

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ö.Fatih Karça, bu yıl bol yağışlı geçen bir kış dönemini geride bıraktıklarını ancak ardından bahar döneminde yağışların yetersiz olduğunu kaydetti.

Karça, kışın yağan karların toprakta çok beklediği için çiftçiye büyük bir fayda sağlamadığını, hububat ekili alanlarda bahar yağışlarının ve özellikle bugünlerde alınacak yağışların çok önemli olduğunu söyledi.

Mahsullerin başağa bindiği dönemde güneşe ve suya büyük oranda ihtiyacı olduğunu belirten Karça, bu yıl bol yağışlı geçen bir kış dönemini geride bıraktıklarını ancak ardından bahar döneminde yağışların yetersiz olduğunu kaydetti. Karça özellikle nisan ayında yağış olmayan günlerin çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirterek, "Mahsulün şiddetle suya ihtiyacı var. Bölgedeki çiftçimiz bugünlerde yağmur bekliyor" dedi.

Â