Yağışlar bir nebze rahatlattı

Yağışlar bir nebze rahatlattı
Hububatta ekim döneminin sonuna yaklaşılırken, beklenen yağmurun düşmemesi çiftçiyi kara kara düşündürüyordu. Geçtiğimiz hafta ilçede etkili olan yağış, başta çiftçiler olmak üzere herkesi sevindirdiSarayönü, uzun süredir...

Hububatta ekim döneminin sonuna yaklaşılırken, beklenen yağmurun düşmemesi çiftçiyi kara kara düşündürüyordu. Geçtiğimiz hafta ilçede etkili olan yağış, başta çiftçiler olmak üzere herkesi sevindirdi

Sarayönü, uzun süredir hasret kaldığı ve özlemle beklediği yağmura geçtiğimiz hafta kavuştu. Yağan yağmur çiftçileri mutlu etti. Ektikleri hububatlara can suyu olan yağışlar, çiftçileri sulama masrafından kurtardı.

Rahmet, bereket için umut oldu

Yağışların düzenli gitmesinin çiftçiler için fayda sağlayacağını söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, “Beklenen yağmur geldi. Ekilen hububatlarımıza can suyu oldu. Yağışların biraz geç gelmesinden dolayı imkanı olan çiftçilerimiz kuyularından ektikleri hububatlara can suyu vermişti. İmkanı olmayan çiftçilere ise umut kaynağı oldu. Yağan yağmur çıkan ekinlerin sulanmasına, henüz çıkmamış ekinler ise çıkmasına fayda sağlayacak.” dedi.

Topraklarımız suya aç

Ekimi tamamlanan hububat ürünlerinin suya hasret kaldığını ve rahmetle birlikte büyük bir sevinç yaşandığını dile getiren Çiğdem, “Bu yağmur hububatların su ihtiyaçlarının giderilmesi için çok güzel bir imkan. Yağışlarının düzenli gitmesi çiftçiler için çok büyük bir avantaj olur. Sadece sonbaharda değil ilkbaharda da düzenli yağış şart. Topraklarımız suya aç. Kaç yıldır kurak geçen bahar aylarından dolayı toprağımız suya doyamıyor. Yağışlar aşırı olsa bile ekinlere zarar vermez. Yağmurun yağması toprağın beslenmesinde en önemli faktör. Topraklarımızda 4-5 metreye kadar kuruluk var. Bu kuruluk gitmeden, toprak suya doymadan kar yağması çok olumlu olmaz. Toprak beslendikten sonra kar yağması hem verimi artırır hem de çiftçilerimiz için faydalı olur” ifadelerini kullandı.