Wushu'da Türkiye şampiyonu oldu

Wushu'da Türkiye şampiyonu oldu
Sarayönü Belediyespor kulübü bünyesinde ilçemizi Wushu’da temsil eden Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice İğraç, Sakarya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında birinci oldu.Toplam 500 öğrencinin katıldığı...

Sarayönü Belediyespor kulübü bünyesinde ilçemizi Wushu’da temsil eden Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice İğraç, Sakarya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında birinci oldu.

Toplam 500 öğrencinin katıldığı şampiyonada gençler kategorisinde antrenör İsmail Erdem nezaretinde 3 dalda yarışan Hatice İğraç, açık el, sopa ve yelpazede önemli başarılar elde etti.

Açık el kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanan İğraç, sopa kategorisinde Türkiye ikincisi, yelpazede ise Türkiye üçüncüsü oldu. Hatice İğraç, turnuvada toplam 7 karşılaşmaya çıktı.

Wushu sporcusu Hatice İğraç yaptığı açıklamada, "Sekiz yıldır bu sporu yapıyorum. Bugüne kadar Türkiye şampiyonalarında 7 kez derece elde ettim. Bundan sonraki hedefim Avrupa Şampiyonası'nda mücadele elde etmek. Avrupa şampiyonasında derece elde edebilirsem milli sporcu olacağım." dedi.

İmkansızlıklar içinde bu spora devam etmeye çalıştığını kaydeden İğraç, "Sarayönü'nde imkanlarım çok kısıtlı. İmkansızlıklar içinde başarı elde etmeye çalışıyorum. Yaptığım sporun herhangi bir maddi karşılığı yok. Milli sporcu olursam sadece üniversiteye sınavsız giriş hakkı veriliyor." şeklinde konuştu.

İğraç, turnuvalara hazırlanması ve katılmasında maddi destek sağlayan Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'a da teşekkür etti.