Vatandaşın yükü artıyor

Vatandaşın yükü artıyor
MTV'nin yüzde 40 artırılmasının ardından birçok sektörün sıkıntıya gireceğini belirten Mustafa Dinç, “Vatandaşlar, aracını satılığa çıkaracak. 2. elde stok oluşacak. Sıkıntı daha da büyüyecek” dediVatandaşın...

MTV'nin yüzde 40 artırılmasının ardından birçok sektörün sıkıntıya gireceğini belirten Mustafa Dinç, “Vatandaşlar, aracını satılığa çıkaracak. 2. elde stok oluşacak. Sıkıntı daha da büyüyecek” dedi

Vatandaşın sırtındaki vergi yükü her geçen gün ağırlaşıyor. Asgari ücretin bin 404 TL olduğu, insanların faize bulaştığı ve her geçen gün daha da  borçlandığı Türkiye'nin; 2018 yılı orta vadeli ekonomik planı açıklandı. Suya, elektriğe, ulaşıma, kiraya, motorine, yağa, süte, yumurtaya ve ete yapılan zamların ardından; vergi oranlarının artırılacağı da duyuruldu. Alınan bu karar, vatandaş tarafından tepki ile karşılandı. Finans sektöründe Kurumlar Vergisi oranı, yüzde 20 den yüzde 22 ye çıkarılıyor. Binek otomobil Motorlu Tüketim Vergisi (MTV), 2018 yılında yüzde 40 artırılıyor. MTV'nin artırılmasına gerekçe olarak ise savunma giderlerinin artması gösterildi. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranı, yüzde 30 a çıkıyor. Vergilerin yükselmesi, beraberinde birçok sektörü olumsuz etkileyecek. Ayrıca birçok ürüne de yine zam yapılacağının sinyali verildi.

 

ALINAN KARARLAR ÜRETİMİ FRENLİYOR

Yapılan zamlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, hükümetin gereksiz yere zam yapmaması gerektiğini dile getirdi.

MTV'ye yapılan zammın sadece güçlü motorlu araçlara yapılmayacağını hatırlatan Dinç, “Zam ile birlikte birçok sektör de olumsuz etkilenecek. Üretimi artırmamız gerekiyor. Oysa alınan kararlar ile üretimi artırmak yerine frenlemeyi tercih ediyoruz.  Vatandaşlar, aracını satılığa çıkaracak. 2. el araç sektöründe stok oluşacak. Sıkıntı büyük. Vatandaşlar, zam sonrasında ekstra bir harcamaya gidecek. Ekonomisini düzene sokmak için sağlık, eğitim ve gıdadan kesecek.”