Vatan savunması için çağrı

Vatan savunması için çağrı
Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, 2017 yılı 4. dönem uzman erbaş alımı başvurularının başladığını duyurdu. Jandarma Genel Komutanlığı 2017/4 uzman erbaş alımı başvuruları internet ortamından yapılacak. Uzman...

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, 2017 yılı 4. dönem uzman erbaş alımı başvurularının başladığını duyurdu. Jandarma Genel Komutanlığı 2017/4 uzman erbaş alımı başvuruları internet ortamından yapılacak. Uzman erbaşların maaşı 3 bin 683 lira ile 6 bin lira arasında değişecek. Jandarma uzman erbaş alımı şartları, yaş şartı, askerlik şartı gibi detaylar haberimizde yer alıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, gençlere vatan savunmasına yardımcı olması noktasında çağrı yapıldı. Yapılan çağrıda, "Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmektedir. Bu süreç içerisinde tüm vatan evlatlarına önemli görevler düşmektedir. Devletimizin; TSK ve güvenlik birimlerince başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam etmektedir. Bu mücadelemiz dağda tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Tükenme noktasında olan örgüt tarafından son günlerde kalleşçe eylemler yapılmaya çalışılmaktadır. Bu eylemler bizi yıldırmak yerine teröristle mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Ülkemize yönelik tehditlere karşı kahramanca mücadele eden, Jandarma teşkilatının göz bebeği JOPER, JÖH ve Jandarma Komando birliklerinde uzman erbaşlarımız görev yapmaktadır. Bahse konu birliklerimizin kırsal alandaki başarılı operasyonlarının yanı sıra Diyarbakır Sur-Silvan, Mardin Nusaybin, Şırnak Cizre-Silopi-İdil, Hakkâri Yüksekova gibi yerlerde meskûn mahallerde de BTÖ'ye hak ettiği cevabı vermiş ve bu alanlardan teröristleri temizlemiştir. Jandarma teşkilatının profesyonelleşmesi kapsamında JÖH, komando taburu ve bölükleri ile asayiş hizmetlerinde görev yapacak vatan evlatlarına ihtiyacımız vardır. Gün vatana ve millete hizmet etme, elimizi taşın altına sokma, fedakârlıkta bulunma günüdür. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde bu vatanı kurtaran ve bu günlere getiren ecdadımıza yakışır gençler olarak, sizleri de J.Teşkilatının bir değerli mensubu olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sizleri bu şerefli mesleğin birer üyesi olmaya davet ediyoruz." denildi.

 

Son gün 17 Mart

Yayınlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacak. Uzman erbaş alımı jandarma komando, jandarma emniyet ve asayiş sınıflarına yapılacak. Başvurular 17 Mart 2017 tarihine kadar alınacak.  Adayların 25 yaşını bitirmemiş olmaları şartı aranacak. Bu da 1 Ocak 1992 tarihinden sonra doğanların başvuru yapabileceği anlamına geliyor. Sözleşmeli erbaş ya da er olarak 3 yıldan fazla görev yapanlarda ise 29 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.Askerlik şartı da diğer dönem alımları gibi adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor. Buna göre ilk başvuru günü esas olmak üzere, terhisinin üzerinden 3 yıl geçmemiş olanlar başvuru yapabilecek. 20 Şubat 2014 ve sonrasında askerlik hizmetinden terhis olan adayların başvuruları kabul edilecek.Diğer şartlar olarak ise en az lise veya dengi okullardan mezun olmuş olmak, sağlık raporu almak, 164 cm ya da daha uzun boyda olmak gibi şartlar belirtiliyor.