Varolağa çiftliği mağaza açtı

Varolağa çiftliği mağaza açtı
Sarayönü'nde arıcılık ve bal sektöründe faaliyet gösteren Varolağa Çiftliği, Atalardan Ballar  markasıyla satış mağazasını hizmete açtı. Tren istasyonu civarında hizmet veren satış mağazasında Sarayönü'nün yerli...

Sarayönü'nde arıcılık ve bal sektöründe faaliyet gösteren Varolağa Çiftliği, Atalardan Ballar  markasıyla satış mağazasını hizmete açtı. Tren istasyonu civarında hizmet veren satış mağazasında Sarayönü'nün yerli üretim balı olmak üzere, birçok ilden getirilen çeşitli özelliklere sahip ballar müşteriler ile buluşturuluyor.

İşletme sahibi Fatih Vural, en büyük amaçlarının ilçe halkına şifalı, gerçek balları yedirebilmek olduğunu söyledi. Arıcılığa 7 yıl önce hobi olarak başladığını kaydeden Vural, yaptığı açıklamada, "yıllar geçtikçe işi geliştirerek kovan sayımızı arttırdık. Elde ettiğimiz balı yakın çevremizde değerlendiriyorduk ve kalanını da toptancıya veriyorduk. Toptancıya verdiğimiz kısmı kedimiz değerlendirmek için kendi markamızı oluşturmak istedik. Aynı zamanda piyasayı saran sahte balcılarla mücadele etmek ve insanlarımıza gerçek bal yedirebilmek için bu işe başladık." dedi.

Sarayönü'nde üretilen balların yanında farklı illerden farklı özellikle ballar da getirdiklerini anlatan Vural, "Karaman'dan Dağ Lavantası balı, Rize'den Ihlamur, kestane, orman gülü balı, Trabzon Araklı'dan kestane balı, Muğla Yerkesik'ten çam balı, Konya civarı ve Siirt Pervari'den karakovan balı, Burdur Bucak'tan çörek otu balı satışlarımız bulunuyor. Biz burada sadece bal satmıyoruz. Gelen vatandaşlarımıza bal ile ilgili doğru bilgileri de veriyoruz. Balın yanında çörekotu yağı, kuşburnu çekirdeği yağı gibi şifalı yağlar, lavanta, biberiye ve çay ağacı yağları gibi güzellik yağlarını da kendi markamız ile satıyoruz. Aynı zamanda kendi markamızla yerli tohumdan üretilen kuru fasulye ve nohut bakliyatlarını da satıyoruz." şeklinde konuştu.

İnternet sitesi üzerinden Türkiye geneline satış imkanları da bulunduğunu belirten Vural, şunları söyledi: "www.varolagaciftligi.com adresi ile internetten de tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli üretim izinlerimiz var. Tescilli markamız ile tüm resmi prosedürleri yerine getirerek hareket ediyoruz. Ayrıca polen, arı sütü propolis, arı ekmeği gibi ürünlerin satışı da mağazamızda mevcut."