Varlık gösteremeden yenildik

Varlık gösteremeden yenildik
Sarayönü Belediyespor, kümede kalma yolunda en önemli karşılaşmadan biri olan Konya derbisinde 3-0 yenildi. Akşehirspor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen yeşil siyahlılar, gole sadece bir kez yaklaşabildi. Akşehirspor’un...

Sarayönü Belediyespor, kümede kalma yolunda en önemli karşılaşmadan biri olan Konya derbisinde 3-0 yenildi. Akşehirspor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen yeşil siyahlılar, gole sadece bir kez yaklaşabildi. Akşehirspor’un ataklarına karşı karşılaşma boyunca defans yapan temsilcimiz, evine eli boş döndü. Ereğlispor’un yine puanla kapattığı haftanın ardından Sarayönü Belediyespor’un kümede kalmak için rakibiyle arasındaki puan farkı 5’e yükseldi.

Bölgesel Amatör Lig 7’nci grupta 21’nci hafta karşılaşmaları Pazar günü oynandı. Haftanın karşılaşmasında Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ile karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen karşılaşma Akşehirspor’un bariz üstünlüğü ile tamamlandı.

Akşehirspor’un organize şekilde geliştirdiği etkili ataklar karşısında sadece savunma yaparak oyuna tutunmaya çalışan Sarayönü Belediyespor, skoru ilk yarıda tutmayı başarsa da ikinci yarıda gelen gollere engel olamadı. Rakibine 3-0 yenilen Sarayönü Belediyespor, ligin son sırasından kurtulamadı.

Öte yandan Sarayönü Belediyespor’un küme kalabilmesi için puan cetvelinde üzerine çıkması gereken Ereğlispor haftayı yine puanla kapattı. Hanesine bir puan daha yazdıran Ereğlispor, temsilcimizle arasındaki puan farkını beşe yükseltti.

Karşılaşmanın 3’ncü dakikasında Akşehirspor’da Sedat’ın pasında topla buluşan Hasan’un şutu yan ağlarımızda kaldı. İlk yarıda tamamen kendi yarı sahasına kapanan Sarayönü Belediyespor, rakibine pek fazla net pozisyon vermedi. İlk yarıyı sıkı bir savunmayla 0-0 berabere tamamlayan Sarayönü Belediyespor ikinci yarıda skoru daha fazla tutamadı.

52’nci dakikada Sarayönü Belediyespor ceza sahasına gönderilen uzun topta Ali’nin indirdiği topu kontrol eden Abdullah’ın şutu ağlarla buluştu: 1-0. 63’ncü dakikada fark ikiye çıktı. Abdullah’ın defansın arkasına gönderdiği topta hareketlenen Fırat kaleci Özcan ile karşı karşıya kaldı. Fırat, kaleci Özcan’ın solundan topu ağlara gönderdi.

76’ncı dakikada Sarayönü Belediyespor karşılaşmadaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Cengizhan’ın pasında topa sahip olan Ali’nin şutu direkte patladı.

79’ncu dakikada Sarayönü Belediyespor defansının arkasına sarkan Ali, kaleci Özcan’la karşı karşıya kaldı. İlk hamlede başarılı olan Özcan’dan dönen topa bir kez daha sahip olan Ali topu ağlara gönderdi: 3-0.

85’nci dakikada Samet’le verkaça giren Sabur’un aşırtma vuruşunu Akşehirspor kalecisi parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 90’ncı dakikada ise Furkan’ın bir şutu yan ağlarda kaldı. Karşılaşma bu şekilde 3-0’lık skorla sona erdi.

STAD: Akşehir Nasrettin Hoca

HAKEMLER: Cihan Yurdagül, Alper Kara, Ahmet Türkeş

AKŞEHİRSPOR: Sofu, Sedat, Mert Güngör(79 Ercan), Ömer, Mert Yıldız, Emrehan, Rıdvan, Fırat(Dk.73 Yekta), Hasan, Ali, Abdullah(79 Mert Filiz)

YEDEKLER: Barış, Ferdi, Bayram, Ayberk

TEKNİK DİREKTÖR: İhsan Dikici

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Özcan, İmam, Aytaç, Hasan(Dk.59 Sabur), Furkan, Mevlüt(Dk.65 Hakan), Ali, Cengizhan, Alper(Dk.73 Abdullah), M.Alperen, Samet(Dk.90+5 Fatih)

YEDEKLER: Murat, Fatih, Burak, Bahadır

TEKNİK DİREKTÖR: Hayri Yılmaz

GOLLER: Dk.52 Abdullah, Dk.63 Fırat, Dk.79 Ali (Akşehirspor)

SARI KARTLAR: Dk.85 Sedat (Akşehirspor), Dk.63 Alper, Dk.85 Furkan, Dk.86 Abdullah (Sarayönü Bld)