Vali Canbolat Sarayönü'ne geldi

Vali Canbolat Sarayönü'ne geldi
Sarayönü'ne gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, ilçede gerçekleştirdiği ziyaretlerin yanı sıra muhtarlarla toplantı yaptı.İlçe ziyaretleri kapsamında Sarayönü'ne gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, çarşamba günü hükümet konağı...

Sarayönü'ne gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, ilçede gerçekleştirdiği ziyaretlerin yanı sıra muhtarlarla toplantı yaptı.

İlçe ziyaretleri kapsamında Sarayönü'ne gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, çarşamba günü hükümet konağı önünde ilçe protokolü ve daire amirleri tarafından karşılandı. Vali Canbolat'ın ziyareti esnasında Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran hazır bulundu.

Kaymakamlık makamında Kaymakam Tarık Bahadır'dan ilçe hakkında bilgi alan Vali Yakup Canbolat, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Sarayönü Belediye Düğün Salonu'na geçti. Mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Canbolat, toplantıda muhtarların isteklerini dinledi. Toplantıda ilk olarak Muhtarlık Bilgi Sistemi hakkında bilgi verildi. Muhtarların mahalleleri ile ilgili her türlü isteği Muhtarlık Bilgi Sistemi'nden bildirebileceği ifade edildi.

"Güvenliği birlikte tahsis edeceğiz"

Toplantıda Suriyeli ve Afganlı vatandaşların kayıt altına alınmasının önemine değinen Vali Canbolat, "Konya bir huzur şehri. Şimdiye kadar bir terör olayı meydana gelmedi ama bu ilerde olmayacağı anlamına gelmez. Bu huzurumuzun bozulmaması için tedbirlerimizi alarak ilimizin güvenliğini birlikte tahsis edeceğiz. Mahallemize gelen yabancı insanları ve yabancı araçları güvenlik güçlerimize bildirmeliyiz. Suriyeli ve Afganlı vatandaşların kayıt altına alınması da güvenlik tedbirleri açısından önemli. Türkiye zor bir süreçten geçiyor." dedi.

"Uyuşturucuyla mücadele vurgusu"

Toplantıda uyuşturucuyla mücadele vurgusunda bulunan Canbolat, "ülkemizde uyuşturucu kullanım oranını düşürmek için ciddi bir şekilde top yekün mücadele etmeliyiz. Bu noktada muhtar arkadaşlarımızın duyarlılığına ihtiyacımız var. Uyuşturucu satıcılarına karşı çok dikkatli olmalıyız. Kullanıcılar varsa bunları tespit edip tedavi ve rehabilitasyonla topluma yeniden kazandırmalıyız. Hiç kimsenin gençlerimizi tehlikeye sokmasına izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Toplantının son bölümünde mahalle muhtarlarının isteklerini dinleyen Vali Yakup Canbolat, dile getirilen istekleri not alarak çözümü noktasında gereğinin yapılacağını söyledi.

Belediyeye ziyaret

Muhtarlarla toplantının ardından Sarayönü Belediyesi'ne geçen Vali Yakup Canbolat, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile görüştü. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediye hizmetleri ile ilgili bilgi alan Vali Canbolat'a, şehir meydanı, organize sanayi bölgesi, doğalgaz, beşgöz gibi önemli projelerin gidişatını anlattı.

İmam Hatip inşaatını gezdi

Vali Canbolat ilçe merkezinde son ziyaretini, yapımı devam eden Kız İmam Hatip Lisesi inşaatına yaptı. Sarayönü İmama Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) Başkanı Ahmet Turan tarafından devam eden inşaat hakkında Vali Canbolat'a bilgi verildi. Yardımseverlerin destekleriyle yaptırdıkları okul binasının bitmeye yaklaştığını anlatan Turan, şu ana kadar 4 milyon 500 bin lira harcandığını söyledi. 5 milyona mal olması beklenen okul binasını, 2018 yılında teslim edeceklerini anlatan Turan, kalan işler ve öğrenci yurdu için Vali Yakup Canbolat'tan destek istedi. Okul inşaatını gezen Canbolat, hizmetlerinden dolayı Sarimder'e teşekkür etti.

Şehit ailesine ziyaret

Yakup Canbolat, Sarayönü ziyaretini Şehit Yunus Emre Uçar'ın evinde yaptığı ziyaretle tamamladı. Şehit Yunus Emre Uçar'ın Ladik mahallesinde ikamet eden babası Şaban Uçar ve oğlu Muhammed Uçar ile görüşen Vali Canbolat, şehit oğlu minik Muhammed'e oyuncak hediye etti. Ziyaret esnasında Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, aşrı şerif okudu. Vali Canbolat, şehit ailesiyle vedalaşarak Konya'ya döndü.