Üreticilere uygulamalı eğitim verildi

Üreticilere uygulamalı eğitim verildi
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Koruyucu Veteriner Hekimlik Eğitimi” projesinde üreticilere uygulamalı eğitimler verildi. KOP tarafından desteklenen ve uygulamaya geçen proje, Çeşmelisebil,...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Koruyucu Veteriner Hekimlik Eğitimi” projesinde üreticilere uygulamalı eğitimler verildi. KOP tarafından desteklenen ve uygulamaya geçen proje, Çeşmelisebil, Gözlü, Ladik mahalleleri ve ilçe merkezinde gerçekleştirildi.

Hayvan yetiştiriciliği, aşılama, ilaç kullanımı, ilaçlar, aşılama, hayvan bakımı gibi konularda yetiştiricilere daha önce teorik eğitimler verilmişti. Eğitimler Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından verildi.  Proje kapsamında yetiştiricilere yönelik olarak uygulamalı eğitim verildi. Uygulamalı eğitimler kapsamında süt sığırlarında meme bakımı, hayvan yetiştiriciliğinde hayvan ayak bakımı, hayvan yetiştiriciliğinde aşılama ve ilaç kullanımı, uzman kişilerce üreticilere gösterildi.

Hastalık gelmeden önlenmeli

Proje hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, “Projemizin genel hedeflerini genel başlıklar altında sıralayabilir. Hayvan sağlığını, bozulmadan korumak çok önemli. Bunun için koruyucu veteriner hekimlik projesine büyük ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bölgede görülen zoonoz hastalıkların yayılmasını azaltarak bölgedeki kalite ve verimin olumsuz etkilenmesini önlemek istiyoruz. Hastalıklara bağlı meydana gelen verim kaybını azaltarak çiftçilerimizin maddi kayıplarını da en asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Koruyucu hekimlikle yapılan mücadele sayesinde daha ekonomik korunma sağlamak, kaliteli hayvan üretimi elde etmek mümkün. Bu noktada yetiştiricilerimizin bu eğitimler büyük ilgi göstermesi gerekiyor. Bu kendi menfaatlerine olacaktır.” dedi.

Amaç kalite ve kazancı arttırmak

Projenin özel hedeflerine de değinen Çiğdem, “eğitim alan yetiştiricilerin daha sağlıklı, kaliteli et ve süt üretimi gerçekleştirmesini sağlayarak, pazar kapasitesini arttırma yoluyla, üreticilerin daha fazla kazanmaları ve sürü varlığını arttırarak ilçemizdeki kırsal kalkınmaya destek olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.