Üniversiteliler kaldırım istiyor

Üniversiteliler kaldırım istiyor
Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrenciler, her gün okula büyük tehlike altında gidip geliyor. 100. Yıl İlkokulu'ndan sonra Sarayönü Meslek Yüksekokulu'na kadar kaldırım bulunmadığı için...

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrenciler, her gün okula büyük tehlike altında gidip geliyor. 100. Yıl İlkokulu'ndan sonra Sarayönü Meslek Yüksekokulu'na kadar kaldırım bulunmadığı için yol üzerinde yürümek zorunda kalan öğrenciler, her gün kaza tehlikesi ile karşı karşıya.

Uzun yıllardan bu ya Sarayönü Meslek Yüksekokulu ile 100.Yıl İlkokulu arasına kaldırım yapılmasını talep eden okul idaresinin talebi bir türlü yerine gelmedi. Yol Karayollarının idaresinde olduğu için Karayolları ve Sarayönü Belediyesi arasında sıkışan okul idaresi, harekete geçti. Kendi imkanlarıyla okulun bahçe sınırına kadar beton döktürerek kaldırım yapan Sarayönü Meslek Yüksekokulu, Sarayönü Belediyesi'nden 100.Yıl İlkokulu'na kadar kaldırımın devam ettirilmesini talep ediyor.

Birimizin ölmesi mi lazım?

Öte yandan okula gidiş ve dönüşlerde her zaman büyük tehlike altında olduğunu ifade eden öğrenciler, "okul ilçe merkezine çok uzak. Taksi dışında bir ulaşım aracı da yok. Biz her gün bu yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Özellikle hapishaneyi geçtikten sonra büyük tehlike yaşıyoruz. Kaldırım olmadığı için mecburen karayolundan yürümek zorunda kalıyoruz. Yol zaten araçlar için dar. Kenarından yürüyoruz ama iki vasıta karşı karşıya geldiği zaman araçlar yolun kenarına kadar geliyor. Özellikle tırlar çok korkutuyor bizi. Ders çıkış saatleri daha da tehlikeli oluyor. Kalabalık şekilde dersten çıkıyoruz. Yorgun oluyoruz. Kafamız dolu oluyor. Bazı arkadaşlarımız dalgın olup yola çıkıyor. Ne arkasından gelenden haberi oluyor, ne önünden gelenden. İnsanlık hali, herkeste dalgınlık olabilir. Bugüne kadar bir kaza olmamış ama bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Bu okulu buraya yapanlar, öğrencilerin güvenli şekilde ulaşımını sağlamayı düşünememişler. Okulu buraya yapanlar, yürüyeceğimiz kaldırımı da yapsın. İstediğimi kaldırımın yapılması için illa birimizin ölmesi mi gerekiyor. Zaten bizim ülkemizde cana veya mala zarar geldikten sonra tedbir alınır. İnşallah biz çözüm üretilir" şeklinde konuşuyor.