Üç kişi öldürüp 'namus meselesi' dedi

Üç kişi öldürüp 'namus meselesi' dedi
Sarayönü’ne bağlı Çeşmelisebil nüfusuna kayıtlı Yusuf  Ö. Konya’da yine aynı mahalle nüfusuna kayıtlı Halil İbrahim Uzun, Yaşar Baki Uzun ve Mehmet Ali Şeflek’i tabancayla vurarak öldürdü.Konya'da, arkadaşları...

Sarayönü’ne bağlı Çeşmelisebil nüfusuna kayıtlı Yusuf  Ö. Konya’da yine aynı mahalle nüfusuna kayıtlı Halil İbrahim Uzun, Yaşar Baki Uzun ve Mehmet Ali Şeflek’i tabancayla vurarak öldürdü.

Konya'da, arkadaşları Halil İbrahim Uzun (33) ve Yaşar Baki Uzun (37) adlı kuzenler ile Mehmet Ali Şeflek'i (30) öldüren Yusuf  Ö.'nün (33), halüsinasyonlar gördüğü, olaydan bir gün önce ailesi tarafından götürüldüğü hastanede doktor tarafından antidepresan ilaç verilip, eve gönderildiği ortaya çıktı. Yusuf Ö., ifadesinde 3 arkadaşını kendisini içeceğine ilaç katarak uyuttuktan sonra eşiyle ilişkiye girdikleri için öldürdüğünü anlattı. Bunun üzerine ifadesine başvurulan eşi A.Ö. (33), öldürülenleri tanımadığını söyledi.

3 kişinin kurban gittiği cinayetlerden ikisi dün sabah Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Bakım Sokak'taki iş yerinde yaşandı. TIR şoförü Yusuf Ö., motor yağı satışı yapan arkadaşları Yaşar Baki Uzun ve Mehmet Ali Şeflek'i, iş yerlerinde tabancayla başlarından vurdu. Ardından da 42 FR 587 plakalı hafif  ticari aracıyla Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Ankara Caddesi'ndeki kamyon bakım servisinde çalışan arkadaşı Halil İbrahim Uzun'un yanına geldi. Uzun'un başına da tabancayla defalarca ateş eden Özyörük, polis merkezine giderek, 3 kişiyi vurduğunu söyledi. Bunun üzerine 2 iş yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaralı halde bulunan 3 arkadaş sağlık görevlilerinin müdahalelerine rağmen yaşamlarını yitirdi.

Önce birlikte çay içmiş sonra vurmuş

Polis, kamyon bakım servisinde çalışan diğer işçilerin de ifadelerine başvurdu. İşçiler, Yusuf Ö.'nün Halil İbrahim Uzun ile birlikte önce çay içtiğini, ardından ikilinin konuşmak için dışarı çıktıklarını, bu esnada zanlının Uzun’a peş peşe ateş ettiğini anlattı.

Eşi "öldürülenleri tanımıyorum"

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan katil zanlısının eşi 2 çocuk annesi A.Ö. ise, kocasının iddialarının doğru olmadığını, öldürülenleri tanımadığını söyledi. Yusuf Ö.'nün babası ise oğlunun halüsinasyonlar görmesi üzerine doktora götürdüklerini ifade etti. Baba, ''Yusuf, geçen hafta cuma günü daraldığını söyledi. Hastaneye götürdük.

Doktor, psikolojik sıkıntıları olduğunu söyledi. Olaydan bir gün önce öldürdüğü kişilerle kavga etmiş. O gün de hastaneye götürdük. Doktor, antideprasan ilaç verdi." dedi. Gözaltına alınan Yusuf Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.