ÜÇ AYLARA GİRDİK

Yeniden kavuşturana hamdolsun.

Üç aylara girdik.

Regaib Kandilini huşu içerisinde kutladık.

Allah’ım kabul eder inşallah.

Şimdiden kandilinizi tebrik ederim. Hepimizin bildiği “Allah’ım bu aylara, bu günlere yeniden kavuştur” diye duamız vardı.

Birbirimize duamızı edelim.

Üç aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.” ... Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardı.

Mübarek üç ayların feyz ve bereketinden faydalanmak, duasını paylaşmak için önemsiz ve bizi meşgul eden konuları öteleyelim.

90 gün beynimizi günlük hırslarımızdan uzaklaştırıp sakin bir dinlemeye çekelim.

Biraz da kendimizi dinleyelim.

“İnsan kalbi bir sandıktır. Dudaklar onun kilidi, dil ise anahtarıdır. İnsana o anahtarı iyi muhafaza etmek düşer” gibi güzel sözlerimizi hatırlayalım ve hatırlatalım.

Bizim huzurumuz ve güvenimiz için sınır içinde ve ötesinde soğuk, kar, tipi, gece, gündüz demeden teröristlerle, vatan hainleriyle mücadele eden askerimize, polisimize, korucularımıza dua edelim.

Özümüze dönmeye çok ihtiyacımız var.

Özenti sarmalından içselleştirdiğimiz ve sorumsuzluğu meziyet haline getiren yaşam tarzımızdan da bu sayede belki uzaklaşırız.

Belki de; ‘Bana ne’ demekten,’ neme lazım’ demekten,’ benim yerime başkaları görsün’ diyen iki yüzlülükten kaçınıp ecdadımızın insani değerleri olan sorumlu bireyleşmeye doğru yol alırız.

Sadece biraz gayret ve tefekkür.

Vatanımızın ve bizlerin huzuru yolunda şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza Cenab-ı Allah’ımdan şifa duasında bulunalım.

Allah’ım kahraman Mehmetçiklerimiz dahil tüm güvenlik güçlerimizin ayaklarına taş değdirmesin inşallah.

Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi