Turşuluk ve salçalık zamanı

Turşuluk ve salçalık zamanı
Sarayönü ilçe merkezinde ve köylerinde küçük çaptaki bahçelerinde yetiştirdiği ürünleri satmak için ilçe pazarında tezgah açan yerli üreticinin yanı sıra pazar esnafı da turşuluk ve salçalık taleplerini karşılamaya...

Sarayönü ilçe merkezinde ve köylerinde küçük çaptaki bahçelerinde yetiştirdiği ürünleri satmak için ilçe pazarında tezgah açan yerli üreticinin yanı sıra pazar esnafı da turşuluk ve salçalık taleplerini karşılamaya başladı.

Sonbahara doğru yaklaşırken turşulukların satışı da arttı. Esnaflar, turşuluk kornişon, biber ve lahanaları tezgâhlara koyarken, vatandaşlar da kış hazırlıkları için turşuluk alışverişini yapıyor. Turşuluk ürünler satan esnaflar, satışların iyi olduğuna dikkat çekerek, “Turşuluk ürünlerimizi satmaya başladık. Ürünlerimizin birçoğu yerli ve taze. Vatandaşlarımız güvenerek alıyor. Ağırlıklı olarak turşuluk süs biberi ve acı biber satılıyor. Kışın sofralarda bu ürünlerim beğeni ile tüketiliyor. Köylüsünden memuruna, doktorundan esnafına kadar herkes turşuluk almak için geliyor.” dediler.

Kış hazırlığının tam zamanı

Havaların sıcak gittiğini ve bunun da kurutmalık satışlarını artırdığını da sözlerine ekleyen pazarcılar, “Yaz aylarının sonundayız. Kurutmalık ürünleri daha önce almayan vatandaşlarımız şuan pazara akın ediyor. Kurutmalık ürünlerin vazgeçilmezi olan sivri biber 3-4 liradan alıcı buluyor. Yerli dolmalık biber 3-5 liradan satılıyor. Acı süs biberi 6 liraya satılıyor. Yerli bamyanın fiyatı kalitesine göre 8-10 lira arasında değişiklik gösteriyor. Sarımsak yetiştiği yöreye ve cinsine göre 10-20 lira arasında satılıyor.” ifadelerini kullandı.

Salçalık domatesin 1 lira ile 1 lira 25 kuruştan satıldığı pazarda, salçalık biber 4 liradan, kornişon salatalık ise 3,5 liradan alıcı buldu.