Turan'dan özveri temennisi

Turan'dan özveri temennisi
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.Okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslenen Sarayönü...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslenen Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan, "Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz mesleklerinin gerektirdiği şekilde öğrencileri yetiştirip, sürekli kendilerini geliştirmelidirler. Öğretmenlerimizin işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunmalarını temenni ediyorum." dedi.

Okul idaresi ve yöneticileri güçlü bir liderlik örneği göstererek, siyasi ve ideolojik hedeflere yönelmeden idarecilik yapmalarını isteyen Turan, "Öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koymalılar. Öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştirerek projeler üretmeliler. Eğitimdeki amacın bilgi aktarmak olmadığı bilinciyle, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek için hep beraber çaba sarf edilmesi gerektiğine inanıyorum. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uyduran, çevresine ve vatanına faydalı bireylerin yetiştirilmesinde en önemli unsurun eğitim olduğunu bu nedenle siz sevgili öğrencilerin hedeflerini daima yüksek tutması, planlı ve düzenli çalışması gerekmektedir. Velilerimizin ise her alanda çocuklarına destek vermelerini istiyorum.  2017-2018 eğitim öğretim yılının, İlçemiz,  idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri için sağlıklı, huzurlu ve başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.