TSM aşılama çalışmalarını sürdürüyor

TSM aşılama çalışmalarını sürdürüyor
Sarayönü Toplum Sağlığı merkezi, geçtiğimiz hafta aşılama hizmetleri kapsamı doğrultusunda Ladik Mahallesinde ve Sarayönü’nde aşılama hizmetinde bulundu.Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü verilen aşılama hizmetinde toplamda...

Sarayönü Toplum Sağlığı merkezi, geçtiğimiz hafta aşılama hizmetleri kapsamı doğrultusunda Ladik Mahallesinde ve Sarayönü’nde aşılama hizmetinde bulundu.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü verilen aşılama hizmetinde toplamda 320 vatandaş aşılandı. Aşılama hizmetleri ile ilgili bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Şükrü Serhat Kara, “Aşılama hizmetleri doğrultusunda daha önce mahallelere giderek sürdürmüş olduğumuz aşılama çalışmalarımıza geç tiğimiz hafta devam ettik. Çarşamba günü Boyalı ve Çeşmelisebil mahallemizde 102 kişi, Perşembe günü Ladik Halk Pazarında 108 kişi, Cuma günü ise Sarayönü Halk Pazarı ve Kompen binasında yürütmüş olduğumuz çalışmalarda toplamda 110 vatandaşımız aşılandı.” diye konuştu.

Vatandaşların istediği aşıyı seçebildiğine dikkati çeken Kara, “Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız isterlerse Biontech, isterlerse, Sinovac iki aşıdan da olabiliyorlar. Aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yok. Aşılama yaşı da 18’e kadar düştü. Kısıtlamaların da kalktığı bu dönem de hızlı bir şekilde ilk 2 doz aşılamayı bitirmemiz lazım. Vatandaşlarımızın bu virüse karşı savunma mekanizmalarını artırabilmeleri için, aşı olmaya davet ediyorum. Cuma günleri randevu alamayan, evinden çıkacak durumda olmayan vatandaşlarımıza evde aşı uygulamamız devam ediyor. Hiçbir şey vatandaşlarımızın sağlığından daha önemli değil. Herkesin gereken hassasiyeti göstererek bu süreçten hep birlikte kurtulmamızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.