Transfer sessizliği sürüyor

Transfer sessizliği sürüyor
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 9'ncu sezonunu geçirecek olan Sarayönü Belediyespor'da, 2018-2019 sezonu yapılanması ile ilgili olarak sessizlik sürüyor. Birçok bölgesel amatör lig takımının yoğun transfer mesaisinde olduğu...

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 9'ncu sezonunu geçirecek olan Sarayönü Belediyespor'da, 2018-2019 sezonu yapılanması ile ilgili olarak sessizlik sürüyor. Birçok bölgesel amatör lig takımının yoğun transfer mesaisinde olduğu şu günlerde yeşil siyahlı kulüpte belirsizlik devam ediyor. Takımdan ilk olarak ayrılan Kaleci Sercan Şen'in yanı sıra birçok isimle sözleşme yenilenmeyeceği düşünülürken, takım iskeletinde yeni bir yapılanmaya gidileceği öngörülüyor. Öte yandan yardımcı antrenör muamması da devam ediyor.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2017-2018 sezonunu 7'nci grubun 6'ncısı olarak tamamlayan Sarayönü Belediyespor'da bekleyiş sürüyor. Sarayönü Belediyespor ile aynı gurupta mücadele etmesi muhtemel rakiplerin transfer çalışmalarına hız kazandırmasının ardından gözler Sarayönü Belediyespor yönetimine çevrildi. Transfer konusunda şu anda sesiz kalan Sarayönü Belediyespor'un 2018-2019 sezonu planlamalarını da henüz yapmadığı biliniyor.

Bölgesel Amatör Lig'e demir atan Sarayönü Belediyespor'un ligde geçireceği 9'ncu sezonda kendisine nasıl bir hedef belirleyeceği ise merak konusu oldu. Geçen sezon olduğu gibi Antalya bölgesinde mücadele etmesi muhtemel olan Sarayönü Belediyespor'un finansal olarak çok güçlü olan Batı Akdeniz takımlarına karşı yine büyük sıkıntılar yaşayabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan gelecek sezon Sarayönü Belediyespor'un Adana bölgesinde oluşturulacak grupta yer almasının, hedefleri direk olarak şampiyonluğa yükseltmesi bekleniyor.

Kimler ayrılacak, kimler kalacak?

Sezon öncesinde takımdan hangi oyuncuların ayrılıp hangi oyuncuların kalacağı belirsizliğini sürdürürken, takımdan ayrıldığı resmiyet kazanan ilk isim kaleci Sercan Şen olmuştu. Kaleci Sercan'nın dışında takımdan birçok ismin ayrılması muhtemel görülüyor. Teknik Direktör Niyazi Kart'ın geçmiş haftalarda yaptığı açıklamalarda 2017-2018 kadrosu ile ilgili dile getirdiği özeleştiriler, takımda yeni bir yapılanmaya gidileceğinin sinyallerini vermişti. İskeleti yeniden kurulması beklenen takımda, geçen sezon mücadele eden genç oyuncuların kalmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra iç transferde, resmi olmasa da sözlü olarak ilk Hakan Özkara ile anlaşma sağlandığı bilgisi edinildi. Geçtiğimiz yıl takımda önemli işlere imza atan ve tecrübesiyle büyük katkı sağlayan Hakan Özkara'nın, yaz döneminde Sarayönü Belediyespor alt yapılarını çalıştırıyor olması yeniden anlaşıldığı intibasını uyandırdı.

Yardımcı kim olacak?

Teknik Direktör Niyazi Kart ile birlikte Sarayönü Belediyespor'da bir buçuk yıl yardımcı antrenör olarak görev yapan Ozan Dombaz'ın takımdan ayrılarak Salihli Belediyespor ile anlaşmasının ardından yeni yardımcının kim olacağı merakla bekleniyor. Geçmiş yıllarda yine Teknik Direktör Niyazi Kart'ın yardımcılığını yapan deneyimli bir ismin tekrar geleceği konuşulurken, söz konusu isim şimdilik kamuoyundan saklanıyor.

Bütçe düşündürüyor

Belediyelerin amatör sporlara en fazla belediye bütçesinin binde 7'si oranında yardım yapabiliyor olması, bütçe konusunda Sarayönü Belediyespor'a sıkıntı çıkarırken, bu durum yönetimin uzun vadeli planlama yapmasına ve önünü görmesine engel oluyor. Büyük oranda kulübe yapılan bağışlar ile finanse edilen Sarayönü Belediyespor'un finansal olarak kısıtlı kaynaklara sahip olması yönetimin elini bağlıyor. Geçtiğimiz yıl da grubunun en düşük bütçeli üçüncü takımı olan Sarayönü Belediyespor'un yine benzer bir bütçe ile mücadele etmesi bekleniyor.

xxxx