Traktör sürücülerine uyarı

Traktör sürücülerine uyarı
Sarayönü Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Başkanı Ömer Fatih Karça, harman dönemi nedeniyle karayollarını yoğun şekilde kullanan traktör sürücülerine uyarılarda bulundu.Karça yaptığı açıklamada, “Traktör...

Sarayönü Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Başkanı Ömer Fatih Karça, harman dönemi nedeniyle karayollarını yoğun şekilde kullanan traktör sürücülerine uyarılarda bulundu.

Karça yaptığı açıklamada, “Traktör sürücüleri fazla sefer yapmamak için bir traktöre 4-5 tane römork takıyor. Önü belli olmayan, arkası belli olmayan bu araçlar Allah’a emanet gidiyor. Normalde bir traktör bir tane römork çeker ama harman döneminde yoğunluk olduğu için iki römorka göz yumulabiliyor. Ama fazlası büyük tehlike oluyor. Bir, iki sefer az yapmak için kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yok. Her traktörün bir taşıma kapasitesi var. Bu kapasiteyi aşmaması lazım. Bir insan nasıl belli bir kilodan fazlasını taşıyamıyorsa traktörde böyle. Şurada iki ay harmanımız var. Zehir etmesinler. Cenaze istemiyoruz. Üzücü olay istemiyoruz. Fazla römork takan traktör istediği gibi duramaz, römorklar traktörü iter. Traktör bir başkasına çarpabilir veya römorklar traktörü devirebilir.” dedi.

Bu araçların tam donanımlı olarak trafiğe çıkması gerektiğini aktaran Karça, şöyle konuştu: “Traktörlerde he zaman tepe lambası yanması lazım. Römorkların arkasında reflektör olması lazım. Römorkun arka ışıklarının olması lazım. Işık yoksa bile mutlaka reflektör olmalı ki arkadan gelen araçlar yansımadan römorku fark edebilsin. Reflektör 20-30 lira civarında. Yakın zamanda bu yüzden bir trafik kazası yaşandı. İki kişinin hayatına mal oldu. Traktörler özellikle şehirler arası karayollarına mümkün olduğunda çıkmamaya çalışsın. Çıkması gerekiyorsa da tam donanımlı olarak trafik kurallarına uygun bir şekilde çıksın. ”