Toplulaştırmadan çiftçilere gına geldi

Toplulaştırmadan çiftçilere gına geldi
Sarayönü’nde gerçekleştirilen toplulaştırma çalışmaları, çiftçilere gına getirdi. Çiftçiler, toplulaştırma uygulamasından zarar gördüklerini söyledi.Ekili tarlalarının greyderle sürüldüğünü, toplulaştırmanın...

Sarayönü’nde gerçekleştirilen toplulaştırma çalışmaları, çiftçilere gına getirdi. Çiftçiler, toplulaştırma uygulamasından zarar gördüklerini söyledi.

Ekili tarlalarının greyderle sürüldüğünü, toplulaştırmanın tarlaları birleştirmediğini, yeni yapılan yolların kayalardan geçilmediğini ifade eden çiftçiler, her şeyin oldubittiye getirildiğini belirtti.

Sarayönü Muhtarlar Derneği Başkanı Serkan Karaarslan, toplulaştırmadan hiçbir çiftçinin memnun olmadığını belirterek toplulaştırmanın bir zulüm haline geldiğini söyledi.

Gerçekleştirilen uygulamaların gerçek anlamda toplulaştırma ile hiçbir alakası olmadığını sadece tarlaların yerinin değiştiğini kaydeden Karaarslan, “Başından beri ben yaptım oldu anlayışıyla devam ettirilen toplulaştırmadan herkese gına geldi. Keşke herkesin tarlası olduğu gibi dursaydı.” ifadelerini kullandı.

Çiftçinin menfaatine bakılmıyor

Çiftçinin iki arada bir dere kaldığını ifade eden Karaarslan, “Çiftçi yeni yerimi ekiyim diyor, ektirmiyorlar, eski yerimi ekiyim diyor, ektirmiyorlar. Çiftçimizde ne yapacağını şaşırdı. Toplulaştırma yollarından hiç bahsetmiyorum bile. Dağdan getirdikleri kayaları serip üstüne bir silindir çekmişler o kadar. Yol ile hiçbir alakası yok. Çiftçinin traktörle o yolu kullanması mümkün değil. Üstüne mucur ve kum serilmediği sürece o yollarda gidilmez. Çok lastik yarılır. Keşke toprak yol olarak kalsaydı. Birde yol kenarlarında kalan büyük kaya parçaları var. Bunların durumunun ne olacağı da belli değil. İçler acısı bir durum. Çiftçinin menfaatine yapılan hiçbir şey yok.” şeklinde konuştu.

manisa escort