TOKİ'de yer teslimi yapıldı

TOKİ'de yer teslimi yapıldı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde inşa edilecek 883 konutun yapılacağı alanın yer teslimi yapıldı. Karın yerden kalkmasının ardından hafriyat çalışmaları başlayacak. Konutların ihaleyi kazanan...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde inşa edilecek 883 konutun yapılacağı alanın yer teslimi yapıldı. Karın yerden kalkmasının ardından hafriyat çalışmaları başlayacak. Konutların ihaleyi kazanan İntek yapı tarafından 500 gün içerisinde inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

Sarayönü'ne inşa edilecek 3'ncü etap TOKİ konutlarının yapım süreci başladı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edilecek. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edilecek. 3 ncü etap TOKİ konutlarının inşaatı kış şartlarının hafiflemesi ile başlayacak. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların 500 günde teslim edileceği öğrenildi. Toplam 45 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Yaşam merkezi olacak

Projenin ilçeye değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, "Projenin yapılacağı alan camisi, dükkânları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşallah bahar aylarında, şantiyesi kurularak ilk kazma vurulacak. Şu anda fiyatlarla ilgili kesin bir şey söylemek doğru değil ancak projenin kısa sürede teslim edileceğini düşünüyoruz” dedi.