TOKİ'de boş daireler ne olacak?

TOKİ'de boş daireler ne olacak?
Sarayönü'ne inşa edilen 3'ncü Etap TOKİ konutları için hak sahibi olmayan birçok vatandaş kalan dairelerden alabilmek için heyecanla bekliyor.Kalan dairelerin satışa çıkarılabilmesi için hak sahiplerinin sözleşme süresinin...

Sarayönü'ne inşa edilen 3'ncü Etap TOKİ konutları için hak sahibi olmayan birçok vatandaş kalan dairelerden alabilmek için heyecanla bekliyor.

Kalan dairelerin satışa çıkarılabilmesi için hak sahiplerinin sözleşme süresinin tamamlanması bekleniyor. Halihazırda 25 adet 2+1, 5 adet 3+1 olmak üzere 30 boş daire bulunuyordu. Sözleşme süresinin bu ay sonunda bitmesinin ardından sözleşme yapmayan veya kendi isteğiyle ayrılan hak sahiplerinin daireleri de bu sayıya eklenecek. Kalan dairelerin satışı ise TOKİ tarafından verilen bilgilere göre tahmini olarak Nisan-Haziran ayları içerisinde TOKİ'nin web sitesinde duyurularak satışa çıkarılacak.

Satışta bazı yollar izlenecek. Alt gelir gurubu olan 2+1 dairelerin açık satışında Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç), Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3200.00 TL olması gibi şartlar aranacak. 3+1 dairelerde ise herhangi bir şart aranmayacak.

Satışlar www.toki.gov.tr internet adresinde satışlar bölümünde duyurulacak. Kaç adet daire olduğu, cephesi, katı, peşinat miktarı, evin tutarı ve buna benzer tüm bilgilere burada yer verilecek. Hak sahiplerinin kura çekimleri ile birlikle Sarayönü Belediyesi'nin devre dışı kalmasının ardından kalan dairelerin satışı TOKİ tarafından direk olarak Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi'ne yaptırılacak.