TOKİ 58 daireyi satıyor

TOKİ 58 daireyi satıyor
Sarayönü'nde 3'ncü Etap TOKİ konutları için sabırsızlıkla beklenen kalan dairelerinin satışı için tarih ve şartlar belli oldu. 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü satışa sunulacak dairelere vatandaşlar tarafından büyük ilgi göstermesi...

Sarayönü'nde 3'ncü Etap TOKİ konutları için sabırsızlıkla beklenen kalan dairelerinin satışı için tarih ve şartlar belli oldu. 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü satışa sunulacak dairelere vatandaşlar tarafından büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sarayönü 3. Etap Konut Projesi kapsamında kalan 58 adet konutu, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunacak.

Satışa sunulacak dairelerin vatandaşlardan büyük ilgi görmesi beklenirken, evlerin satışını yapacak olan Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi önünde geçmiş dönemde olduğu gibi uzun kuyruklar oluşması bekleniyor. Konutların satış tarihi olarak 2 Temmuz-28 Eylül tarihleri arası olarak belirlenirken, vatandaşların satışların başladığı ilk gün evleri satın alarak bitirmesi bekleniyor.

Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında yer alan 41 adet 2+1 daire cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Brüt alanı 77-79 m², net alanı ise 59-60 m² olan 2+1 daireler, en yüksek 105 bin liraya, en düşük 89 bin 950 liraya alıcı bulacak. Satış esnasında vatandaşlardan 10 bin 700 lira ile 12 bin 600 lira aralığında peşinat alınacak. 2+1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 439 lira, en yüksek başlangıç taksiti 513 lira olacak.

Kalan 17 adet 3+1 daire ise yine cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Brüt alanı 124 m², net alanı ise 97 m² olan 3+1 daireler, en yüksek 167 bin liraya, en düşük 141 bin liraya satılacak. Satış esnasında 14 bin lira ile 16 bin 700 lira aralığında peşinat talep edilecek. 3+1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 1063 lira, en yüksek başlangıç taksiti 1254 lira olacak.

Küçükler şartlı satılacak

2+1 konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin il sınırı içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması isteniyor. Bunun yanı sıra başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın

almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle kişinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4500.00 TL olması gerekiyor.

Sözleşme aşamasında ise bazı belgeler istenecek. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterli olacak. Kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge istenecek. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.500,00 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri istenecek. Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge istenecek. Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge alması gerekiyor. Şartları sağlamayan ve istenen evrakları ibraz etmeyen vatandaşlar satışlarda yararlanamayacak. 3+1 dairelerin satışında ise sadece il sınırları içerisinde 3 yıl ikamet etmiş olma şartı aranacak. Detaylı bilgi www.toki.gov.tr internet adresinden edinilebilecek.