Tohumun yüzde 60'ı devletten

Tohumun yüzde 60'ı devletten
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere %60 hibe destekli yonca tohumu ve korunga tohumu dağıtılıyor.Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca Çayır...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere %60 hibe destekli yonca tohumu ve korunga tohumu dağıtılıyor.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca Çayır Mera Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi yürütülmektedir. Bu kapsamda ilçemizde ÇKS’ye kayıtlı olan ve talep eden çiftçilerimize %60 hibe destekli yonca tohumu ve korunga tohumu dağıtımı yapılıyor. Stoklar bitene kadar tohum dağıtımları devam edecek. Dağıtılan tohumların ekilişleri kontrol edilecek. Ayrıca bu çiftçiler yem bitkisi desteklemesinden de yararlanabilecek.” dedi.

Hayvancılıkta yem bitkisi üretiminin öneminden bahseden Çiğdem, şöyle konuştu: “Hayvancılık sektörü ilçemiz tarımında çok önemli bir yere sahip olup, bu sektörün geliştirilmesi için yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bilindiği gibi hayvancılıkta karlılığın arttırılması için verim ile kalitenin arttırılması ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerekmektedir. Hayvancılığın en önemli girdilerinin başında ise kaba yem gelmektedir. Proje kapsamında ilçemizin kaliteli kaba yem üretimini artırmak, hayvanlarımızın kaliteli kaba yemlerle beslenmesini sağlamak ve yem bitkileri ekiliş oranını artırmak amacıyla yonca ve adi fiğ tohumu dağıtımı yapılmıştır.” dedi.