Ticaret Bakanlığından vatandaşlara indirim uyarısı

Ticaret Bakanlığından vatandaşlara indirim uyarısı
Ticaret Bakanlığı, çeşitli indirimler yapılarak “Efsane Cuma” ve çeşitli isimle anılan gün için vatandaşlara uyarılarda bulundu.Efsane Cuma ve çeşitli isimlerle anılan indirim günlerine ilişkin Ticaret Bakanlığında açıklamda...

Ticaret Bakanlığı, çeşitli indirimler yapılarak “Efsane Cuma” ve çeşitli isimle anılan gün için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Efsane Cuma ve çeşitli isimlerle anılan indirim günlerine ilişkin Ticaret Bakanlığında açıklamda geldi. Bakanlık açıklamasında vatandaşlara uyarılar yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde pek çok ürün çeşidinde yüzde 60, yüzde 70’lere varan indirimlerin yapıldığı iddia edilen ‘Efsane Cuma İndirimleri’ ve benzeri isimlerle adlandırılan alışveriş kampanyaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de firmalar tarafından sıklıkla tercih edilen bir pazarlama stratejisi haline gelmiştir. Tüketicilerin talep ettikleri ürünleri en uygun fiyattan almak istemeleri onlar açısından son derece doğal bir durumdur.

Ancak, firmalar tarafından satış miktarlarını arttırmak amacıyla sıklıkla kullanılan bu ve benzeri kampanyalar hakkında; zaman zaman Bakanlığımıza, belirtilen indirimlerin gerçeği yansıtmadığı, kampanyanın hemen öncesinde ürünlerin fiyatlarının yükseltilerek kampanya döneminde yapılan indirimlerin çok yüksek oranlarda indirim yapıldığı şeklinde yansıtıldığı ve böylelikle tüketicilerin yanıltıldığı yönünde şikayetler ulaşmaktadır.

Bu kapsamda, tüketicilerimizin çoğunlukla mesafeli satış (e-ticaret) yöntemini kullanarak katıldığı “Efsane Cuma” ve benzeri kampanyalar aracılığıyla aldatılıp yanıltılmaması ve olası mağduriyetlerin yaşanmaması açısından, kamuoyuna uyarıcı bilgiler verilmesinde fayda görülmektedir. Bununla birlikte, yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte, Bakanlığımıza bildirmesi önem arz etmektedir.

Gerek dürüst ve adil bir ticari ortamın tesis edilmesi gerekse tüketicilerin menfaatlerinin korunması açısından yanıltıcı indirim kampanyası yapan satıcılar hakkında Bakanlığımızca gerekli tüm idari işlemler uygulanacaktır.”