Tezgel’in yeni kitabı yayında

Tezgel’in yeni kitabı yayında
Eğitimci-Araştırmacı Yazar İsmail Tezgel'in "Cumhuriyetin Milli Eğitim Bakanları" isimli yeni kitabı yayınlandı.Kitap, Atayurdu yayınevi tarafından piyasaya sürüldü. Kitabın tanıtımı için Yazar İsmail Tezgel, çeşitli illerde...

Eğitimci-Araştırmacı Yazar İsmail Tezgel'in "Cumhuriyetin Milli Eğitim Bakanları" isimli yeni kitabı yayınlandı.

Kitap, Atayurdu yayınevi tarafından piyasaya sürüldü. Kitabın tanıtımı için Yazar İsmail Tezgel, çeşitli illerde kitap fuarlarına katılarak imza günü düzenledi.

Kitabın geniş bir dağıtım ağı olduğunu belirten İsmail Tezgel, "kitabımız D&R, Kitapyurdu, İdefix ve kitapçılarda satışa sunuldu. Şu ana kadar kitaba ilgiden memnunum. Okuyucularımızın kitabı okuduktan sonra memnun kalacağını umut ediyorum" dedi.

İsmail Tezgel kimdir?

Eğitimci-Araştırmacı Yazar İsmail Tezgel, 1957 yılında Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı İmrenler köyünde dünyaya geldi. İlkokulu İmrenler’de, ortaokul ve liseyi Sarayönü’nde okudu. Sarayönü Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Tezgel, Selçuk Eğitim Enstitüsü Fen ve Tabiat Bilgileri, Anadolu Üniversitesi Kimya okudu. 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ve PEGEM’de “eğitim yönetimi ve denetim eğitimi” aldı. 30 yıl çeşitli okullarda kimya öğretmenliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda yöneticilik yapan Tezgel, eğitim sendikalarından Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’de kuruculuk ve her kademesinde yöneticilik yaptı.

Halen bazı internet sitelerinde, çeşitli yerel gazetelerde, dergilerde yazılar yazmaktadır. Aylık yayınlanan Atayurt Dergisi’nde sürekli yazıları yayınlanmaktadır. ADD ve Efe Kültür Derneği’nde yöneticilik, Türkiye kent Konseyleri platformu dönem başkanlığı, Ege Kent Konseyleri Birliği Yürütme kurulu üyeliği, ADD Bilim Danışma Kurulu üyeliğini sürdürmektedir. “Aklın ve bilimin ışığında Atatürk gibi düşünmek” ve “Müfredat-İtaat et rahat et” isimli iki kitabı bulunmaktadır.