TEOG'da tercihler yapıldı

TEOG'da tercihler yapıldı
Sarayönü'nde düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) okul yerleştirme puanı sonuçları açıklandı. Okul yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından ilçenin en başarılı öğrencileri de belli...

Sarayönü'nde düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) okul yerleştirme puanı sonuçları açıklandı. Okul yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından ilçenin en başarılı öğrencileri de belli oldu. İsmail Kara Ortaokulu'ndan Turgut Yılmaz 490,593 puanla ilçe şampiyonu oldu. Öğrenciler tercihlerini 14-24 Temmuz tarihleri arasında tamamladı.

Yılda iki kere yapılan TEOG sınavının ortalaması ve okul başarı puanının birleşiminden oluşan okul yerleştirme puanları TEOG'da Sarayönü derecelerini belirledi. İlçede ilk 10'a giren öğrencilerden sadece 3 tanesinin merkez dışından olması ise dikkat çekti.  İlk 10'da ki 7 öğrenci merkezde eğitim veren okullardan çıktı.

Okul yerleştirme puanlarına göre İsmail Kara Ortaokulu'ndan Turgut Yılmaz 490,593 puanla ilçe birincisi olurken, 2014 yılında rekor kırarak ilçe de en yüksek puanı alan öğrenci olan Fatma Ülker'in aldığı 490,153 puanı küçük farkla olsa da geride bıraktı.

İsmail Kara Ortaokulu Abdulkadir Hasan beyaztaş 486,983 puanla ikinci, Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu'ndan Muammer Özşahin 485,101 puanla üçüncü, Çeşmelisebil Şehit Yusuf Ceran Ortaokulu'ndan Havva Nur Özcan 484,300 puanla dördüncü, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Enes Uzel 484,042 puanla beşinci, Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu'ndan Pelin Arıeken 484,033 puanla altıncı, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Hüma Cıdan 483,577 puanla yedinci, Enes Baki Özpenbe 483,408 puanla sekizinci, Mete Akyüz 480,579 puanla dokuzuncu oldu. Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu'ndan Elife Sena Elma 477,435 puanla onuncu oldu.

İsmail Kara'nın TEOG başarısı

İsmail Kara Ortaokulu bu yıl TEOG sınavında önemli bir başarıya imza attı. Yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından en başarılı öğrenciler belli olurken, ilk 10'da İsmail Kara Ortaokulu'ndan 6 öğrencinin bulunması dikkat çekti. Bunun yanı sıra TEOG şampiyonu geçtiğimiz yılın aksine bu yıl merkezden, İsmail Kara Ortaokulu'ndan çıktı. Geçen sene şampiyonun çıktığı Ladik mahallesinden, ilk 10'a giren bir öğrenci oldu. Merkez ve Ladik mahallesi dışında Gözlü ve Çeşmelisebil birer öğrenci ile sıralamaya girdi.

Tercihler tamamlandı

Tercih işlemleri, Bakanlık