TEOG maratonu tamamlandı

TEOG maratonu tamamlandı
Sarayönü'nde, ortaokul öğrencilerinin eğitim hayatına büyük ölçüde etki edecek olan ortak sınavın ikincisi TEOG, gerçekleştirildi. İlk bölümü Çarşamba günü yapılan, ikinci bölümü ise Perşembe günü gerçekleştirilen...

Sarayönü'nde, ortaokul öğrencilerinin eğitim hayatına büyük ölçüde etki edecek olan ortak sınavın ikincisi TEOG, gerçekleştirildi. İlk bölümü Çarşamba günü yapılan, ikinci bölümü ise Perşembe günü gerçekleştirilen ve tüm 8. sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda ortaokullar iki gün süreyle tatil edildi.

Sarayönü'nde temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında oturumlar halinde yapılacak olan sınavlar 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş' olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak sınavda, öğrenciler 6 dersten toplam 120 soruya cevap verdi. Sarayönü genelinde toplam 482 öğrencinin girdiği sınavda 136 öğretmen görev aldı. Sınavların gerçekleştirildiği okullar arasında ise Gazi Ortaokulu, İsmail Kara Ortaokulu, Gözlü Nazir Özşahin İlkokulu, Çeşmelisebil İlkokulu, Yenicekaya İlkokulu, Başhüyük İlkokulu, Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu, Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu, Halıcı İstiklal İlkokulu, Kurşunlu Ortaokulu ve Kadıoğlu Ortaokulu yer aldı. 8. sınıfların, liseye geçişte tek sınav yerine toplam 6 dersten girdiği sınavlarda öğrenciler, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Her oturumda 20 soru cevaplayan öğrenciler birinci gün oturumunda sınava saat 09.00'da Türkçe dersi ile başladı. 40 dakikalık oturumlar halinde gerçekleştirilen sınav, Matematik oturumuyla devam edip Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi oturumuyla saat 12.00'de sona erdi. İkinci gün oturumu ise yine 09.00'da başlayıp 12.00 de son buldu. İkinci günde öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil oturumlarına girdi. Uygulama takvimine göre 8'inci sınıfların 26-27 Nisan'da girdiği sınavların mazeret sınavı 20-21 Mayıs'ta yapılacak. Sonuçlar ise Haziran ayında açıklanacak.

Yapılan sınav hakkında açıklamada bulunan Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, sınavlar süresince bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek "Sınavlar ilçemizde ortaokullarda yapıldı. İlçemizde eğitim gören tüm 8. sınıf öğrencileri sınava girdi ve sınavlar test usulü yapıldı. Öğrencilerimizin bir üst öğrenime geçişinde önemli bir viraj olan TEOG sınavına giren tüm öğrencilerimizin beklediği notları almaları temennisiyle hepsine güzel puanlar almasını diliyorum" dedi.